Κύπρος: Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε γηροκομείο – Αύριο εμβολιάζεται ο Αναστασιάδης

«Τείχος» κατά της πανδημίας και στην Μεγαλόνησο

Ο Αντρέας Ραουνάς, ηλικίας 84 ετών, η Παναγιώτα Λοΐζου-Φυλακτού, ηλικίας 88 ετών, καθώς και ο Διευθυντής του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας, Άθως Μάτσας, ήταν οι πρώτοι Κύπριοι πολίτες που έλαβαν σήμερα, στην Επαρχία Λευκωσίας, το εμβόλιο για τη νόσο COVID-19.

Έστειλαν μηνύματα αισιοδοξίας καλώντας τον κόσμο να εμβολιαστεί για να πολεμήσουμε τον εχθρό.

Εκφράζοντας τη χαρά του που ήταν εκ των πρώτων που έλαβαν το εμβόλιο, ο κ. Ραουνάς, ένοικος του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας, μετέφερε την ευχή όπως όλα κυλήσουν ομαλά το επόμενο διάστημα και κάλεσε όλους του πολίτες να εμβολιαστούν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «μόνο με αυτή την ενέργεια μπορούμε να καταστρέψουμε τον κορωνοϊό».

Δεν γίνεται, είπε, ορισμένοι να αγωνίζονται για το δικό μας καλό κι εμείς να είμαστε πολέμιοί τους. «Όλοι όσοι αρνούνται να εμβολιαστούν, για εμένα, είναι προδότες, διότι συνεργάζονται με έναν εχθρό, ο οποίος είναι δολοφόνος», δήλωσε μετά τον εμβολιασμό του ο κ. Ραουνάς.

Όλοι εμείς που επιλέξαμε να εμβολιαστούμε, συνέχισε, έχουμε επίγνωση ότι μπορεί να υπάρξουν ορισμένες επιπτώσεις ή παρενέργειες, όμως «εάν ο κορωνοϊός σε χτυπήσει, τότε θα σε πάρει μαζί του». «Εύχομαι όλοι να εμβολιαστούν και τότε όλοι μαζί θα νικήσουμε τον κορωνοϊό. Εάν άλλοι εργάζονται για το καλό και άλλοι τον καταπολεμούν, τότε για μένα δεν υπάρχει λύση», ανέφερε ο κ. Ραουνάς.

Ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Ευρωπαία Επίτροπο για την Υγεία, Στέλλα Κυριακίδου, τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου, αλλά και όλους όσους εργάζονται για τη διαχείριση της πανδημίας, με αποτέλεσμα «η Κύπρος σήμερα να γιορτάζει μια ιστορική μέρα με τον εμβολιασμό όλων μας».

Εμβολιάζομαι για να έρθουν τα εγγόνια μου να με δουν

Η κ. Λοΐζου-Φυλακτού, κληθείσα να πει πώς αισθάνεται, απάντησε «όλα καλά. Είπα στον κ. Άθω (σ.σ. Διευθυντής Μελάθρου) ότι θέλω να εμβολιαστώ πρώτη». Μιλώντας για τον γιο της και τα δύο της εγγόνια, είπε ότι ο λόγος που η ίδια εμβολιάστηκε – και το παράδειγμά της θα ακολουθήσει και ο γιος της με τη σύζυγό του – είναι «για να έρθουν τα εγγόνιά μου να με δουν».

Επιβάλλεται ο εμβολιασμός

Πρώτος εκ μέρους του προσωπικού του Μελάθρου Ευγηρίας Λευκωσίας εμβολιάστηκε ο Διευθυντής Άθως Μάτσας, ο οποίος με τον εμβολιασμό του δείχνει την εμπιστοσύνη του προς την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα, «που απώτερο στόχο και σκοπό έχει τον εξοβελισμό της COVID-19». «Δια του παραδείγματός μου, επιθυμώ να επηρεάσω κι άλλο κόσμο πιο νεαρής ηλικίας, διότι θεωρώ ότι εμβολιασμός επιβάλλεται», ανέφερε ο κ. Μάτσας.

Απευθυνόμενος σε όλους τους εργαζόμενους στους οίκους ευγηρίας, ο κ. Μάτσας σημείωσε ότι ο εμβολιασμός είναι προσωπικό δικαίωμα του καθενός. Ωστόσο, συνέχισε, «το δικαίωμα το δικό μας σταματά εκεί που ξεκινούν τα δικαιώματα των άλλων. Εφόσον έχεις μια δουλειά που ασχολείται με την υγεία και την φροντίδα κάποιων άλλων ανθρώπων, επιβάλλεται εσύ να είσαι εμβολιασμένος, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να μεταδόσεις έστω κι εν τη αγνοία σου ή άθελα σου τον κορωνοϊό».

Αύριο εμβολιάζεται ο Ν. Αναστασιάδης

Στο μεταξύ όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κυπριακή Προεδρία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα εμβολιαστεί αύριο, Δευτέρα, 28 Δεκεμβρίου, 2020, στις 9.30 το πρωί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.