Τρεις πρώην πρόεδροι των ΗΠΑ θα εμβολιαστούν για να πείσουν τους σκεπτικιστές

Την πρόθεσή τους να εμβολιαστούν δημοσίως, προκειμένου να ενθαρρύνουν και τους πλέον δύσπιστους και σκεπτικιστές να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, εκδήλωσαν τρεις πρώην Αμερικανοί πρόεδροι.

Πρόκειται για τον Μπαράκ Ομπάμα, τον Τζορτζ Ου. Μπους και τον Μπιλ Κλίντον.

Ο 59χρονος Ομπάμα δήλωσε ότι έχει «απόλυτη εμπιστοσύνη» στις υγειονομικές αρχές της χώρας και ιδίως στον λοιμωξιολόγο Άνθονι Φάουτσι, έναν επιστήμονα που χαίρει μεγάλου σεβασμού στις ΗΠΑ. «Αν μου πει ότι το εμβόλιο είναι ασφαλές και μπορεί να προστατεύσει από την Covid, δεν θα διστάσω να το κάνω» ανέφερε σε μια ραδιοφωνική συνέντευξή του στο SiriusXM, αποσπάσματα της οποίας αναρτήθηκαν την Τετάρτη στο YouTube.

«Υπόσχομαι πως όταν θα είναι διαθέσιμο για τους λιγότερο ευάλωτους ανθρώπους, θα εμβολιαστώ. Θα μπορούσα να το κάνω στην τηλεόραση ή να φροντίσω να βιντεοσκοπηθεί, ώστε οι άνθρωποι να δουν ότι εμπιστεύομαι την επιστήμη», πρόσθεσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

Αργότερα, μιλώντας στο CNN, ένας εκπρόσωπος του Τζορτζ Ου. Μπους ανέφερε πως ο Ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος, 74 ετών σήμερα, είναι διατεθειμένος να «διαφημίσει» τα εμβόλια κατά της Covid-19. «Τα εμβόλια θα πρέπει στην αρχή να κριθούν ασφαλή και να χορηγηθούν σε όσους έχουν προτεραιότητα. Ο πρόεδρος Μπους θα περιμένει τη σειρά του και θα εμβολιαστεί εθελοντικά μπροστά στις κάμερες», είπε ο Φρέντι Φορντ.

Επιπλέον, ο εκπρόσωπος του Μπιλ Κλίντον, Έιντζελ Ουρένα, ανακοίνωσε επίσης ότι ο πρώην πρόεδρος θα εμβολιαζόταν δημοσίως «αν κάτι τέτοιο μπορεί να ωθήσει όλους τους Αμερικανούς να κάνουν το ίδιο».

Σε σημερινό άρθρο της η εφημερίδα Washington Post καλούσε τον 78χρονο Τζο Μπάιντεν και τη μέλλουσα αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις να εμβολιαστούν «σε ζωντανή σύνδεση» προκειμένου να πείσουν τους σκεπτικιστές.

Και στις ΗΠΑ, είναι πολλοί οι πολίτες που εκφράζουν αμφιβολίες για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων, λόγω της ταχύτητας με την οποία αναπτύχθηκαν.

Πηγή: AFP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.