Ο Πούτιν έθεσε εκτός νόμου τους μάρτυρες του Ιεχωβά, σαρωτικές συλλήψεις

Ο Πούτιν έθεσε εκτός νόμου τους μάρτυρες του Ιεχωβά, σαρωτικές συλλήψεις-Σε όλη την επικράτεια έχουν κινήσει ποινικές διαδικασίες κατά των μαρτύρων του Ιεχωβά

 

Σε πλήρη εφαρμογή η απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου της Ρωσίας με την οποία η οργάνωση των μαρτύρων του Ιεχωβά κηρύχτηκαν ως εξτρεμιστική οργάνωση και διατάχθηκε η διάλυση της.

Σύμφωνα με ομάδες ανθρωπίνων δικαιωμάτων, εκατοντάδες δικαστήρια ασχολούνται με τέτοιες ποινικές υποθέσεις στη Ρωσία, με δεκάδες προσηλυτισθέντες να φυλακίζονται ή να περιμένουν δίκη, συμπεριλαμβανομένου του Δανού πολίτη Dennis Christensen, ο οποίος κρατείται σε κελί από την κράτησή του στο Μάιος 2017 και έχει ήδη καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 ετών.

Σε εκατοντάδες συλλήψεις σ’ ολόκληρη την Ρωσία έχουν προβεί οι διωκτικές αρχές, καθώς ρώσοι ανακριτές σε όλη την επικράτεια έχουν κινήσει ποινικές διαδικασίες κατά των μαρτύρων του Ιεχωβά – οργάνωση που έχει έδρα στις ΗΠΑ – κατηγορώντας την για εξτρεμιστικές δραστηριότητες που συνιστούν κίνδυνο για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.