Βίντεο: Το πάρκο στην Αφρική που θέλει να σώσει την άγρια ζωή – Θα φιλοξενεί ζώα από όλο τον πλανήτη

Στην Νότια Αφρική, αναμένεται να δημιουργηθεί ένα πάρκο το οποίο θα φιλοξενεί όλα τα είδη των ζώων που υπάρχουν στον πλανήτη προκειμένου να σωθούν στο μέλλον.

Η κλιματική αλλαγή, η αλόγιστη κτηνοτροφία, το κυνήγι και η μόλυνση των ωκεανών τείνουν να οδηγήσουν πολλά είδη σε αφανισμό. Σύμφωνα με μελέτες, αν η ανθρωπότητα συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, το ζωικό βασίλειο κινδυνεύει μέσα στα επόμενα είκοσι χρόνια να εξαφανιστεί, οπότε ο πλανήτης θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις συνέπειες αυτή της τραγικής καταστροφής.

Γι’ αυτό τον λόγο, ο Βρετανός επιχειρηματίας Richard Prinsloo Curson ξεκινά ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο θα κοστίζει πάνω από 5 δις λίρες, προκειμένου να δημιουργήσει ένα πάρκο 100 τετραγωνικών χιλιομέτρων, στη Νότια Αφρική, που στοχεύει στη διατήρηση κάθε είδους ζώου στον πλανήτη.

Το υπερσύγχρονο αυτό πάρκο που θα διαθέτει όλες τις σύγχρονες τεχνολογίες κι έναν μεγάλο αριθμό ανθρωπίνου δυναμικού δεν θα είναι ακριβώς ζωολογικός κήπος, θα ονομάζεται Noah Ark και θα δημιουργηθεί στην επαρχία KwaZulu Natal της Νότιας Αφρικής.

Σε αυτό θα φιλοξενούνται σπάνια ζώα που κινδυνεύουν με εξαφάνιση, άγρια αλλά και πιο «συνηθισμένα» είδη, τα οποία θα ζουν σε κανονικές συνθήκες όπως στην άγρια ζωή, στα δάση ή στις ερήμους, με σκοπό να αναπαράγονται φυσιολογικά και να συνεχίσουν τη ζωή τους στο μέλλον, χωρίς να κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

Το μεγαλεπήβολο αυτό και κοστοβόρο σχέδιο αναμένεται να ξεκινήσει μόλις ο Βρετανός επιχειρηματίας συγκεντρώσει το χρηματικό ποσό που απαιτείται, ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε ένα βίντεο που παρουσιάζει εικόνες από το πάρκο, όπως το φαντάζονται οι κατασκευαστές του.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.