Βαρώσια: Οι Τούρκοι χαρτογραφούν την περιοχή με drones – ΦΩΤΟ

Σε πανοραμική εναέρια χαρτογράφηση της περιοχής των Βαρωσίων προβαίνουν οι Τούρκοι με την χρήση drones. Όπως αναφέρει το sigmalive που επικαλείται και tweet των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η αεροφωτογράφηση έγινε έπειτα από αίτημα του ψευδοκράτους από τη Γενική Διεύθυνση Χαρτών του Υπουργείου Άμυνας, για να μπορέσουν να πραγματοποιηθούν καλύτερα οι εργασίες καταγραφής της περιοχής.

«Κατόπιν αιτήματος της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου, πραγματοποιήθηκε αεροφωτογράφηση με ένα μίνι UAV εξοπλισμένο με φωτογραμμετρία από τη Γενική Διεύθυνση Χαρτογράφησης του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, προκειμένου να διεξαχθούν πιο υγιείς μελέτες απογραφής στην περιοχή Βαρωσίων»», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανάρτηση.

Στο Βαρώσι εργασίες από τον Δήμο Ικονίου

Την ευθύνη για ανοικοδόμηση της περίκλειστης περιοχής ανέλαβε ο Δήμος Ικονίου σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Ικονίου και προέδρου της Ένωσης Δήμων Τουρκικού Κόσμου, Ουγούρ Ιμπραχίμ Αλτάι στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Τις δηλώσεις αναδημοσιεύει η Kibris και στο δημοσίευμα υπενθυμίζεται ότι οι περιβαλλοντικές ρυθμίσεις στην περιοχή, που μέρος της άνοιξε για το κοινό στις 8 Οκτωβρίου, γίνονται από τον Δήμο Ικονίου και ο Αλτάι προέβη σε μελέτη της περιοχής μαζί με τον Τούρκο Πρόεδρο και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας, Μουράτ Κουρούμ.

Ο κ. Αλτάι ανέφερε στο πρακτορείο Ανατολή ότι ο Δήμος Ικονίου συνέστησε σχέση ‘αδελφών πόλεων’ με τον «δήμο» Αμμοχώστου. Σε αυτό το πλαίσιο, έστειλαν 600 ποδήλατα στο Βαρώσι και δώρισαν στον «δήμο» Αμμοχώστου ένα όχημα καθαρισμού, ένα όχημα συλλογής σκυβάλων και μια ποτίστρα. Με το υπουργείο Περιβάλλοντος και Πολεοδομίας και την Διεύθυνση Μαζικών Κατοικιών της Τουρκίας, πρόσθεσε, διεξήγαγαν την ασφαλτόστρωση της περιοχής, την διαρρύθμιση του περιβάλλοντος και τις ρυθμίσεις που έγιναν στην παραλία.

Χαρακτηρίζοντας σημαντική περιοχή το Βαρώσι, ο Δήμαρχος Ικονίου ανέφερε ότι αποδίδουν σημασία στις τοπογραφικές ρυθμίσεις που κάνουν λέγοντας ότι με την βούληση του Τούρκου Προέδρου και του Ερσίν Τατάρ πραγματοποιήθηκαν ρυθμίσεις σε χώρους που ανήκουν στο δημόσιο, ώστε να υποδεχθούν το κοινό και τις ανάγκες που θα προκύψουν μέρη που ήταν κλειστά μέχρι σήμερα, όπως εργασίες ασφαλτόστρωσης των δρόμων, ασφάλειας ανάμεσα σε κιγκλιδώματα και κτίρια, τοπογραφίας της βλάστησης.

Επίσης χώρους για να μπορούν οι άνθρωποι να μπαίνουν άνετα στη θάλασσα, χώρους για να ικανοποιούν τις ανάγκες τους και μπουφέ στα οποία θα μπορούν να ψωνίζουν. Το καθήκον που τους ανατέθηκε μέχρι σήμερα ήταν η ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας και η παροχή στήριξης στον «δήμο Αμμοχώστου» με ομάδες για διεξαγωγή αυτών των εργασιών στο Βαρώσι, είπε προσθέτοντας ότι έφεραν σε πέρας αυτό το καθήκον και οι Έρντογαν και Τατάρ εξέφρασαν ικανοποίηση γι’ αυτό κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους.

Ο Τατάρ για το Βαρώσι

Άνθρωποι που αδικούνταν μέχρι τώρα θα μπορούν να βρουν το δίκαιο τους μέσω της «επιτροπής ακίνητης περιουσίας» δήλωσε ο Ερσίν Τατάρ αναφερόμενος στο Βαρώσι και και πρόσθεσε ότι είναι πολύ ωραίο το να λες ότι ανοίγει ξανά για την ανθρωπότητα μια σημαντική και ωραία περιοχή που ήταν κλειστή επί 46 χρόνια.

Σε συνέντευξή του στο τ/κ «πρακτορείο ειδήσεων» και μιλώντας για το Βαρώσι, Τ/κ ηγέτης επανέλαβε ότι αν δεν καθίσταται δυνατή η υπογραφή κάποιων αμοιβαίων συμφωνιών στο Κυπριακό, δεν υπάρχει καμία απολύτως ανάγκη να κρατείται κλειστό το Βαρώσι για άλλα 46 χρόνια. Ούτως ή άλλως, ένα μέρος του Βαρωσιού είναι ανοικτό, προσθέτοντας ότι η περιοχή που είναι κλειστή είναι εκείνη που βρίσκονται τα ξενοδοχεία, μια περιοχή πέντε χιλιομέτρων στην παραλία.

Σύμφωνα με τον ισχυρισμό της Διοίκησης των Βακουφίων που στηρίζεται σε “σοβαρά έγγραφα”, συνέχισε, πολλοί χώροι σε αυτή την περιοχή ανήκαν σε διάφορα βακούφια, λέγοντας ότι και τα βακούφικα θα πρέπει να αποταθούν στην «επιτροπή», όπου μέχρι σήμερα υπέβαλαν αίτηση πέραν των 300 Ελληνοκυπρίων.

Τις περιουσίες τους, είπε, ζητούν και Άγγλοι και Αμερικάνο, όχι μόνο Ελληνοκύπριοι, επαναλαμβάνοντας ότι το Βαρώσι θα ανοίξει για την ανθρωπότητα και δεν μπορεί να υπάρξει καμία συζήτηση γι’ αυτό. Δεν έκαναν απολύτως τίποτα αντίθετο με το νόμο, υποστήριξε, και η περιοχή που άνοιξε είναι παραλία και δημόσιος χώρος και ανήκει στο δημόσιο. Επανέλαβε επίσης τον ισχυρισμό ότι το Βαρώσι είναι έδαφος του ψευδοκράτους.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.