Στόλτενμπεργκ: Είναι σημαντικό να αποφευχθεί επεισόδιο ή ατύχημα στην Ανατολική Μεσόγειο

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, ενόψει της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας στις 22 και 23 Οκτωβρίου, που θα πραγματοποιηθεί μέσω τηλεδιάσκεψης, απάντησε στο εάν ανησυχεί για την ένταση που επικρατεί ανάμεσα στα δύο μέλη της Συμμαχίας, την Ελλάδα και την Τουρκία.

«Τόσο η Ελλάδα όσο και η Τουρκία είναι δύο σημαντικοί εταίροι της Συμμαχίας, συμβάλλουν στο ΝΑΤΟ με διαφορετικούς τρόπους και εκτιμάμε τη συμβολή τους», είπε ο γγ του ΝΑΤΟ και εξέφρασε την ανησυχία του για την ένταση που επικρατεί στην Ανατολική Μεσόγειο. «Είδαμε αυξημένες εντάσεις» και «για το ΝΑΤΟ αυτό που είναι σημαντικό είναι να συμβάλει στη μείωση των εντάσεων, να υπάρξει αποκλιμάκωση και να αποφευχθεί κάποιο επεισόδιο ή ατύχημα μεταξύ συμμάχων στην Ανατολική Μεσόγειο. Για τον λόγο αυτό, πρόσφατα υπήρξε συμφωνία ενός μηχανισμού αποτροπής στρατιωτικής σύγκρουσης όπου η Ελλάδα και η Τουρκία επανέλαβαν την υποστήριξη τους στις υπάρχουσες διαδικασίες για τη συμπεριφορά στη θάλασσα και τον αέρα, ενώ δημιουργήθηκε και μια κόκκινη γραμμή» υπογράμμισε ο Γενς Στόλτενμπεργκ που πρόσθεσε ότι «όλα αυτά έχουν ως στόχο την ελαχιστοποίηση του κινδύνου επεισοδίου ή ατυχήματος, ενώ εάν κάτι τέτοιο συμβεί να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να μην φύγει η κατάσταση εκτός ελέγχου και δημιουργηθούν πραγματικά επικίνδυνες καταστάσεις».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.