Παρών ο Ερντογάν σε όλες τις περιοχές που υπάρχει σύρραξη

Ανέβασε για ακόμη μία φορά τους τόνους ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία «θα είναι παρούσα σε όλες αυτές τις περιοχές για να προασπιστούν τα συμφέροντα και την ασφάλειά τους».

Μιλώντας στο 7ο Τακτικό Επαρχιακό Συνέδριο του κόμματός του στο Σιρνάκ, στα σύνορα με το Ιράκ, ο Ερντογάν προανήγγειλε περιοδεία και στις 81 επαρχίες της Τουρκίας.

«Θέλω να βρεθώ κοντά στον λαό και να ακούσω τα αιτήματά του», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με το τουρκικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ο Ερντογάν, έκανε αναφορές στον πόλεμο Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν, στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη, τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο.

«Τα όσα συνέβησαν στο παρελθόν στο Ιρακ, τη Συρία ακόμη και στα Βαλκάνια, αλλά και τώρα στη Συρία και στο Καραμπάχ, έχουν αποδείξει πώς οι διακρίσεις, τα σχίσματα και η επιδίωξη μικρών κερδών δεν έφεραν τίποτε άλλο παρά αίμα και δάκρυα», υπογράμμισε ο Ερντογάν.

Και πρόσθεσε: «Τα αδέρφια μας στο Αζερμπαϊτζάν βρίσκονται αντιμέτωπα με την Αρμενία, σε μια πολύ σοβαρή μάχη. Αλλά γιατί πολεμούν σε αυτή τη μάχη; Επειδή πολεμούν για την απελευθέρωση εδαφών του Αζερμπαϊτζάν από τους Αρμένιους. Τι πιο φυσικό από αυτό».

Παράλληλα, επέμεινε πως οι χώρες που συμμετέχουν στην Ομάδα του Μινσκ (ΗΠΑ, Ρωσία και Γαλλία) δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις για το Ναγκόρνο – Καραμπάχ εδώ και 30 χρόνια και δεν έχουν αποδώσει στον λαό του Αζερμπαϊτζάν τα εδάφη που του ανήκουν.

«Πλέον τα αδέρφια μας στο Αζερμπαϊτζάν παλεύουν να απελευθερώσουν τις κατεχόμενες περιοχές. Είθε ο Αλλάχ να τους βοηθήσει. Πιστεύω ότι θα τις ανακτήσουν κι ότι θα τις ελευθερώσουν από τους Αρμένιους. Προσευχόμαστε γι΄αυτούς και πιστεύουμε ότι θα πετύχουν», συνέχισε ο Ερντογάν.

Απευθυνόμενος στα μέλη του κόμματός του, ο Τούρκος πρόεδρος είπε:

«Έχουμε αφιερώσει όλη μας τη ζωή στην υπηρεσία του έθνους μας. Το έθνος μας δεν μας άφησε μόνο του σε κανένα αγώνα που ξεκινήσαμε. Το έθνος μας ήταν μαζί μας σε κάθε βήμα που κάναμε. Το έθνος μας ήταν μαζί μας, αντισταθήκαμε στην κηδεμονία. Το έθνος μας ήταν μαζί μας καθώς επιτεθήκαμε σε τρομοκρατικές οργανώσεις και τους υποστηρικτές τους. Το έθνος μας ήταν μαζί μας, ενώ οι συνωμότες του πραξικοπήματος κινήθηκαν εναντίον μας. Το έθνος μας ήταν μαζί μας ενώ υπερασπίστηκε τα δικαιώματα, τους νόμους και τα συμφέροντά μας με θάρρος. Δεν διστάσαμε να προκαλέσουμε ολόκληρη την ανθρωπότητα με τη δύναμη που λάβαμε από το έθνος μας».

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.