Η καλύτερη πόλη για να ζήσεις στην… Αφρική

Και όμως, η αφρικανική ήπειρος έχει τα δικά της «καμάρια»: γνωστές σε όλους πόλεις της Αφρικής ξεχωρίζουν για την καλύτερη ποιότητα ζωής. Αυτό καταδεικνύει τουλάχιστον μια μελέτη που διεξήγαγε η Πολυτεχνική Σχολή της Λωζάνης και δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Afrique Méditerranée Business.
Για την κατηγοριοποίηση των 100 καλύτερων χωρών στην Αφρική χρησιμοποιήθηκαν παράμετροι όπως είναι οι υποδομές, το περιβάλλον και η οικολογία, η διακυβέρνηση, η οικονομία και η κοινωνική ανάπτυξη.
Πρώτη λοιπόν πόλη στη λίστα «φιγουράρει» το Μαρακές και ακολουθούν το Γιοχάνεσμπουργκ στην Αφρική και η Αλεξάνδρεια στην Αίγυπτο.
AdTech Ad
Όσον αφορά στο Μαρακές, πρόκειται για έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, ο οποίος μάλιστα φιλοξένησε την τελευταία σύνοδο για το κλίμα το Νοέμβριο του 2016. Η πόλη συγκέντρωσε βαθμολογία 75,13 στα 100 και η επιτυχία αυτή οφείλεται σε ένα «βουβό» marketing που έκανε για τη χώρα ο βασιλιάς Μοχάμετ VI, ο οποίος είχε θέσει ως στόχο να την καταστήσει μια πόλη η οποία «πάντα θα ανανεώνεται».
Σύμφωνα με τους συγγραφείς, οι οποίοι επιδιώκουν να ανανεώνουν κάθε χρόνο την κατηγοριοποίηση, πρόκειται για την πρώτη καταγραφή του τρόπου ζωής των αφρικανικών πόλεων και των κατοίκων τους. Και μάλιστα, η μελέτη αφορά σε 100 πόλεις οι οποίες είναι οι πιο πολυπληθείς στον κόσμο.
«Σε αντίθεση με τις υπάρχουσες κατηγοριοποιήσεις οι οποίες βασίζονται σε κριτήρια όπως είναι η οικονομία, οι επενδύσεις και η ποιότητα ζωής των ομογενών, θελήσαμε να περιγράψουμε την καινοτομία και τον τρόπο ζωής των Αφρικανών», εξηγεί ο Ζερόμ Σενάλ, διευθυντής του τμήματος ερευνών του EPFL.

Η καλύτερη πόλη για να ζήσεις στην… Αφρική (pics) - Gallery

Η καλύτερη πόλη για να ζήσεις στην… Αφρική (pics) - Gallery 6

Η καλύτερη πόλη για να ζήσεις στην… Αφρική (pics) - Gallery 7

Η καλύτερη πόλη για να ζήσεις στην… Αφρική (pics) - Gallery 2

Η καλύτερη πόλη για να ζήσεις στην… Αφρική (pics) - Gallery 3

Η καλύτερη πόλη για να ζήσεις στην… Αφρική (pics) - Gallery 4

Η καλύτερη πόλη για να ζήσεις στην… Αφρική (pics) - Gallery 5

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.