Οδοιπορικό: Χριστούγεννα στην εορταστική Νέα Υόρκη

«It’s the most wonderful time of the year» και μια ακόμα φορά η Νέα Υόρκη ετοιμάζεται να γιορτάσει τα Χριστούγεννα με τον δικό της ιδιαίτερο τρόπο.
Ανταπόκριση, Πέτρος Κασφίκης
Οι φωτισμένοι δρόμοι με τις μουσικές και τις εντυπωσιακά στολισμένες βιτρίνες και τις εορταστικές παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ δημιουργούν μια μοναδική ατμόσφαιρα που προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στον επισκέπτη. Το νέο τεύχος τυ ET Magazine σας… ταξιδεύει!
Ο φωτισμός του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Κέντρο Ροκφέλερ δίνει το σήμα για την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων στο Μανχάταν.
Στη φετινή τελετή που έγινε στις 29 Νοεμβρίου, 50.000 λαμπιόνια φώτισαν το 22,86 μέτρων ύψους νορβηγικό έλατο, το οποίο μεταφέρθηκε στο κέντρο του Μανχάταν από το State College της Πενσυλβάνια. Σύμφωνα με την παράδοση που ενέπνευσε το παιδικό βιβλίο «Το δώρο του ξυλουργού», του Ντέιβιντ Ρούμπελ, το δέντρο όταν κατεβεί δωρίζεται σε έναν φιλανθρωπικό οργανισμό.
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/xristougenna-nea-yorki-15.jpg
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/xristougenna-nea-yorki-14.jpg
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/xristougenna-nea-yorki-13.jpg
Το Κέντρο Ροκφέλερ βρίσκεται στην καρδία του κεντρικού Μανχάταν. Αυτές τις μέρες δέχεται χιλιάδες επισκέπτες που έρχονται για να φωτογραφήσουν το δέντρο και να περπατήσουν στην 5η Λεωφόρο, όπου ο στολισμός από τις βιτρίνες των πολυκαταστημάτων είναι εμπνευσμένος από γνωστές χριστουγεννιάτικες ιστορίες
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/xristougenna-nea-yorki-12.jpg
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/xristougenna-nea-yorki-11.jpg
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/xristougenna-nea-yorki-10.jpg
Ειδικότερα, το πολυκατάστημα Saks Fifth Avenue, έχει αφιερώσει την φετινή του διακόσμηση στα 80 χρόνια από την έκδοση της ιστορίας του Ουόλτ Ντίσνεϊ, «Η Χιονάτη και η 7 Νάνοι». Οι 14 βιτρίνες του πολυκαταστήματος παρουσιάζουν σκηνές του γνωστού παραμυθιού, ενώ η πρόσοψη του κτηρίου μετατρέπεται με την βοήθεια του ειδικού φωτισμού σε πύργο που αλλάζει χρώματα.
Μερικά οικοδομικά τετράγωνα πιο κάτω, ο επισκέπτης του Lord & Taylor θα δει την ιστορία «Το εργαστήρι του Άι Βασίλη στον Αρκτικό Κύκλο» να παρουσιάζεται μέσα από χιονόμπαλες, αφού κάθε χιονόμπαλα περιλαμβάνει και μια διαφορετική σκηνή της γνωστής ιστορίας.
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/xristougenna-nea-yorki-9.jpg
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/xristougenna-nea-yorki-7.jpg
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/xristougenna-nea-yorki-8.jpg
Και φυσικά στο Herald Square βρίσκεται το πολυκατάστημα Macy’s όπου κατά παράδοση είναι αυτό που εγκαινιάζει πρώτο τις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες. Οι έξι μεγάλες βιτρίνες που σχεδίασε φέτος ο πολυβραβευμένος Ρόγια Σάλιβαν χρησιμοποιούν τις νέες τεχνολογίες για να παρουσιάζουν ένα χιονισμένο πάρκο, ενώ το κεντρικό μήνυμα της φετινής χριστουγεννιάτικης καμπάνιας είναι «Το τέλειο δώρο φέρνει μαζί τους ανθρώπους».
Στη συνέχεια αν κάποιος κινηθεί προς τη Κεντρική Δημόσια βιβλιοθήκη, θα βρει ακριβώς από πίσω το Πάρκο Μπράιαντ, όπου μπορεί να κάνει παγοδρομίες και να εξερευνήσει το Χριστουγεννιάτικο παζάρι. Επιπλέον, το υπαίθριο εστιατόριο του πάρκου θεωρείται ότι προσφέρει την καλύτερη ζεστή σοκολάτα της πόλης.
Ο προσεχτικός επισκέπτης θα προσέξει τους ήχους που βγαίνουν από τις διάσπαρτες εκκλησίες στο κέντρο του Μανχάταν, καθώς αυτή τη περίοδο δίνονται κονσέρτα με χριστουγεννιάτικη μουσική σχεδόν σε όλους τους μεγάλους ναούς και μάλιστα σε αρκετά δελεαστικές τιμές.
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/xristougenna-nea-yorki-6.jpg
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/xristougenna-nea-yorki-5.jpg
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/xristougenna-nea-yorki-4.jpg
Παράλληλα, το Μπαλέτο της Νέας Υόρκης παρουσιάζει κάθε χρόνο το χριστουγεννιάτικο έργο, «Καρυοθραύστης», μια παραγωγή του 1954 με μουσική του Τσαϊκόφσκι, ενώ η καθιερωμένη παράσταση Christmas Spectacular θα βρίσκεται για μια ακόμα χρονιά στο Radio City Music Hall.
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/xristougenna-nea-yorki-3.jpg
http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/12/xristougenna-nea-yorki-2.jpg
Τέλος, τα Χριστούγεννα δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν και από το Μπρόντγουεϊ. Έτσι πέρα όλων των γνωστών παραγωγών, αυτή τη περίοδο ξεχωρίζει το χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ «Γιατί να δείτε το Elf», όπου τα γνωστά καλικαντζαράκια βοηθούν τον Άι Βασίλη.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.