ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ Ευρώπη για να ταξιδέψεις τώρα

του διάσημου οδηγού Lonely Planet έβαλαν στο μικροσκόπιο απομακρυσμένες ακτές, ολοζώντανες πόλεις και ανεξερεύνητες περιοχές της Ευρώπης και έφτιαξαν μια λίστα με τους δέκα κορυφαίους προορισμούς που αξίζει να επισκεφθεί κανείς το 2019. Δείτε παρακάτω τα μέρη που επέλεξαν και αποφασίστε ποιο θα είναι το επόμενο ταξίδι σας.

Υψηλά Τάτρα, Σλοβακία

Τα Υψηλά Τάτρα είναι οροσειρά που απλώνεται κατά μήκος των βόρειων συνόρων της Σλοβακίας με τη νότια Πολωνία. Οι επισκέπτες μπορούν να παρατηρήσουν την άγρια ζωή, να περιπλανηθούν σε μαγευτικά δάση και καταρράκτες και να κάνουν πεζοπορία ως την υψηλότερη κορυφή της Σλοβακίας, η οποία αγγίζει τα 2.655 μέτρα.

Μαδρίτη, Ισπανία

Η νυχτερινή ζωή της Μαδρίτης γίνεται όλο και καλύτερη, ενώ η έμφαση που δίνεται στη βιώσιμη διαβίωση, οι νέοι ποδηλατόδρομοι και η δημιουργία μεγάλων πεζόδρομων μεταμορφώνουν την πόλη. Για τους λάτρεις της τέχνης, το Museo del Prado, το διασημότερο μουσείο της Μαδρίτης, που φέτος γιορτάζει τα 200 χρόνια από την ίδρυσή του, θα φιλοξενεί μια σειρά από ειδικές εκθέσεις καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.

Arctic Coast Way, Ισλανδία

Μπορεί το Ρέικιαβικ να κερδίζει την προτίμηση των περισσότερων ταξιδιωτών, ωστόσο το Lonely Planet προτρέπει τους αναγνώστες του να ανακαλύψουν ένα λιγότερο εξερευνημένο κομμάτι της βόρειας ακτής της Ισλανδίας. Στα 800 χλμ. της Arctic Coast Way σε περιμένουν 21 χωριά, 4 νησιά, εντυπωσιακοί καταρράκτες, κολοσσιαίοι παγετώνες αλλά και αμέτρητες ευκαιρίες για σπορ στο χιόνι και περιπέτειες στην άγρια φύση.

Ερζεγοβίνη, Βοσνία-Ερζεγοβίνη

Ο διάσημος οδηγός προτείνει στους ταξιδιώτες να ανακαλύψουν την ποδηλατική διαδρομή Ćiro, που διασχίζει την ύπαιθρο από το Μόσταρ στο Ντουμπρόβνικ, συνδέοντας μερικά από τα κορυφαία αξιοθέατα της περιοχής, να περιπλανηθούν στο μεσαιωνικό Počitelj και να κάνουν πεζοπορία μέχρι μέχρι το παραδοσιακό ορεινό χωριό Lukomir.

Μπάρι, Ιταλία

Η ιστορική πόλη-λιμάνι και πύλη εισόδου για την εξερεύνηση της μαγευτικής επαρχίας της Πούλια, κερδίζει μια θέση στη λίστα του Lonely Planet χάρη στην αναζωογονημένη παλιά πόλη της, τους πολιτιστικούς χώρους που ξανανοίγουν και την ανανεωμένη νυχτερινή ζωή της.

Σέτλαντ, Σκωτία

Λίγοι ταξιδιώτες φτάνουν στο βορειότερο σημείο του Ηνωμένου Βασιλείου, τα νησιά Shetland, περίπου 170 χιλιόμετρα από τις ακτές της Σκωτίας, Όσοι όμως αναζητήσουν την περιπέτεια εδώ, θα έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν σε θαυμάσια παράκτια μονοπάτια, να παρατηρήσουν όρκες από απόκρημνα ακρωτήρια και να απολαύσουν νοστιμότατα fish and chips.

Λυών, Γαλλία

Η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας έχει έντονο πολιτιστικό ενδιαφέρον και αποτελεί φημισμένο γαστρονομικό προορισμό. Η Λυών ετοιμάζεται να καλωσορίσει πολλούς επισκέπτες τον Ιούλιο καθώς φιλοξενεί τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου Γυναικών της FIFA.

Λίχτενσταϊν

Πώς θα σας φαινόταν να γυρίσετε μια ολόκληρη χώρα μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο; Αυτό μπορεί να συμβεί στο Λίχτενσταϊν, ένα μικρό ευρωπαϊκό κράτος, ανάμεσα στην Ελβετία και την Αυστρία. Φέτος το πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν έγινε 300 ετών και το γιορτάζει με πολλές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται ολόκληρο τον χρόνο.

Βεβέ, Ελβετία

Η Βεβέ είναι μια ελβετική πόλη στο καντόνι του Βω στη βόρεια όχθη της λίμνης της Γενεύης. Αυτό τον Ιούλιο φιλοξενεί το φεστιβάλ κρασιού Fête des Vignerons- που πραγματοποιείται μία φορά κάθε είκοσι χρόνια- και αναμένεται να προσελκύσει πλήθος κόσμου. Η μικρή παλιά πόλη της Βεβέ είναι γεμάτη ποιοτικά εστιατόρια. Αν βρεθείς εδώ, μην παραλείψεις να κολυμπήσεις στη λίμνη και να κάνεις μια βόλτα στις γύρω αμπελώνες.

Ίστρια, Κροατία

Η χερσόνησος της Ίστρια έχει κάτι για όλους: σημαντικά μνημεία (όπως το ρωμαϊκό αμφιθέατρο της Πούλα), ωραίες παραλίες, gourmet περιηγήσεις με ποδήλατο την άνοιξη, μουσικά φεστιβάλ το καλοκαίρι και εξορμήσεις για κυνήγι τρούφας το φθινόπωρο.

πηγή reader.gr

Πηγή: https://seleo.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.