Ποδαρικό με το Costa Luminosa στο Κατάκολο (photos & video)


Του Γιάννη Σπυρούνη

Στο τελευταίο του ταξίδι στην Μεσόγειο, πριν ξεκινήσει μια παγκόσμια κρουαζιέρα το Costa Luminosa έκανε «ποδαρικό» στο λιμάνι του Κατακόλου το 2017. Η κρουαζιέρα ξεκίνησε από το λιμάνι της Ρώμης (Τσιβιταβέκια) στις 31 Δεκεμβρίου και το πρώτο λιμάνι που κατέπλευσε μετά την αλλαγή του χρόνου, ήταν το Κατάκολο. Έτσι και οι τοπικές αρχές το υποδέχθηκαν αναλόγως, με επίσκεψη και ανταλλαγή δώρων με τον καπετάνιο του πλοίου. Μαζί με τους εκπροσώπους του τοπικού Τύπου, ακολούθησε μια ξενάγηση στους χώρους του κρουαζιερόπλοιου, ενός πλωτού παλατιού, που είχε στολιστεί αναλόγως λόγω των γιορτών. Το Costa Luminosa έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει 2.660 επιβάτες και το πλοίο ταξιδεύει σχεδόν γεμάτο στην τελευταία κρουαζιέρα της Μεσογείου.

Σε ένα από τα Lounge του πλοίου έγινε η μικρή σεμνή τελετή ανταλλαγής δώρων μεταξύ του αντιπροέδρου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου Σάκη Αντωνόπουλου, του ναυτιλιακού πράκτορα Παναγιώτη Φάκλαρη, και του υπευθύνου Ασφαλείας Λιμενικής Εγκατάστασης Άγγελου Παναγιωτακόπουλου.
Σε δηλώσεις του ο καπετάνιος του πλοίου Πιέτρο Σινίσι, τόνισε πως είναι μεγάλη χαρά για τον ίδιο και το πλήρωμα να είναι το πρώτο λιμάνι του 2017 το Κατάκολο. «. Έφτασα στο Κατάκολο για πρώτη φορά πριν από 21 χρόνια, όταν ήμουν ένας νέος 3ος αξιωματικός και μπορώ να πω πως το λιμάνι του Κατακόλου αναβαθμίζεται διαρκώς. Θέλω να υπογραμμίσω ότι οι άνθρωποι στην περιοχή είναι φιλόξενοι και ευγενικοί στους επιβάτες μας και οι ίδιοι οι επιβάτες μας είναι αρκετά χαρούμενοι από την επίσκεψή τους στην Ολυμπία η οποία μαζί με το Λιμάνι θα βρίσκονται για τα επόμενα χρόνια στα προγράμματα της εταιρείας». Σχολίασε δε θετικά το γεγονός πως παρά την αργία της δεύτερης ημέρας της Πρωτοχρονιάς η αγορά του Κατακόλου ήταν ανοικτή για τους τουρίστες.

Το πρώτο βαπόρι στο λιμάνι

Από την πλευρά του ο κ. Αντωνόπουλος καλωσόρισε για λογαριασμό του ΔΛΤ Πύργου τον καπετάνιο στο Κατάκολο. «Είναι το πρώτο βαπόρι που επισκέπτεται το λιμάνι μας για το 2017 και πρέπει να επισημάνω πως και πέρυσι είχαμε την χαρά να τους υποδεχθούμε πρώτους είχαν φτάσει 1η Ιανουαρίου και αποδείχθηκε πως το βαπόρι ήταν γουρλίδικο. Δηλαδή από τις αφίξεις που είχαμε προγραμματισμένες για πέρυσι παρά τις ακυρώσεις που υπήρξαν λόγω καιρού, στο τέλος είχαμε και τρία βαπόρια παραπάνω από όσα υπολογίζαμε. Ελπίζω και εύχομαι να γίνει το ίδιο και φέτος, είναι μια καλή χρονιά να σας προετοιμάσω ενώ και το 2016 έκλεισε καλά και ευχόμαστε το 2017 να πάει καλύτερα».

Costa2
Costa3
Costa4
Costa5
Costa6
Costa7
Costa8
Costa9
Costa10
Costa11

https://www.youtube.com/watch?v=qz5OLLIXvR4rn

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.