Λιχαδονήσια: Ένας επίγειος παράδεισος στην Εύβοια

Επτά μικρά νησάκια με πεντακάθαρα γαλαζοοπράσινα νερά, μικρούς κολπίσκους και ένα απίστευτα καταπράσινο τοπίο συνθέτουν έναν επίγειο παράδεισο, ο οποίος δεν είναι άλλος από τα Λιχαδονήσια στη Βόρεια Εύβοια.

Σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, ανάμεσα στο Μαλιακό και το Βόρειο Ευβοϊκό κόλπο και ακριβώς απέναντι από τα Καμένα Βούρλα, τα Λιχαδονήσια αποτελούν έναν εξωτικό προορισμό που μπορεί εύκολα να επισκεφτεί όποιος επιθυμεί να αποδράσει από τα συνηθισμένα.

Δημοφιλής προορισμός για εκδρομές, ιδανικός για εξερευνήσεις, καταδύσεις, θαλάσσια σπορ, υποβρύχιο ψάρεμα.
To σύμπλεγμα των νησιών, μεγάλο τμήμα των οποίων βυθίστηκαν από σεισμό που έγινε το 426 π.Χ., είναι δημιούργημα ηφαιστειώδους ενέργειας.

lichadonisia
 
Το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος λέγεται Μανολιά και αμέσως μετά είναι η Μεγάλη Στρογγυλή. Ο επισκέπτης μπορεί να επιλέξει από πλήθος παραλιών με χρυσή άμμο, οργανωμένων με ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Τα Λιχαδονήσια οφείλουν το όνομά τους στον Λίχα, τον δούλο του Ηρακλή, ο οποίος του παρέδωσε τον χιτώνα που η Δηιάνειρα είχε ποτίσει με δηλητήριο, επειδή νόμιζε ότι την απατούσε. Σύμφωνα με τη μυθολογία, ο Ηρακλής, ο οποίος θεώρησε τον Λίχα υπαίτιο για τον χιτώνα, τον εκσφενδόνισε στη θάλασσα και από τα κομμάτια σχηματίστηκαν οι Λιχάδες.

lichadonisia 2
 
Στο παρελθόν τα νησιά κατοικούνταν, από τη δεκαετία του 1960 και μετά, όμως, εγκαταλείφθηκαν. Ωστόσο, κτίσματα από τον οικισμό του νησιού διασώζονται ακόμα στο νότιο τμήμα της Μανόλιας.

Πηγή:CNN Greece

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.