Ξεχάστε την Τοσκάνη και τη Βενετία! Σε αυτή την «κρυμμένη» ιταλική πόλη, κάθε δρόμος μοιάζει με πίνακα ζωγραφικής!

Το αυθεντικό πρόσωπο της Σαρδηνίας αποκαλύπτεται στην Μπόζα, τη μοναδική παραποτάμια πόλη της περιοχής. Με μεσαιωνικό αέρα και αναλλοίωτη αυθεντικότητα η γραφική αυτή πόλη μοιάζει σαν να πλέει στο νερό. Με τα εντυπωσιακά, βαμμένα σε παστέλ χρώματα σπίτια, τα λιθόστρωτα δρομάκια και τις πέτρινες γέφυρες, η Μπόζα δίνει την αίσθηση ότι έχει ξεπηδήσει από καρτ ποστάλ.
Περπατώντας στο κέντρο της πόλης που μοιάζει με λαβύρινθο, θα ανηφορίσετε στο επιβλητικό κάστρο Σεραβάλε χτισμένο πάνω στο λόφο.
Κατασκευάστηκε το 12ο αιώνα από την οικογένεια Μαλασπίνα και έκτοτε φρουρεί την πόλη. Τα παλιά βυρσοδεψεία της πόλης κοντά στο λιμάνι αποτελούν ιστορικό μνημείο της χώρας. Αξίζει να επισκεφθείτε την πόλη το Φεβρουάριο καθώς τότε διοργανώνεται το παραδοσιακό καρναβάλι, από τα πιο χαρακτηριστικά της Σαρδηνίας. Το καλοκαίρι και συγκεκριμένα τον Δεκαπενταύγουστο, θα ζήσετε από κοντά το πανηγύρι που στήνεται στους δρόμους της πόλης, με το άγαλμα της Παναγίας να περιφέρεται πάνω σε καΐκι με τη συνοδεία τραγουδιών.
Ανακαλύψτε ακόμη τις κρυμμένες αμμώδεις παραλίες της με τα δροσερά νερά, αλλά και τις θαλάσσιες δραστηριότητες που προσφέρει η Μπόζα.
Μπόζα / Ιταλία Διαφορά ώρας: 1 ώρα πίσω Νόμισμα: Ευρώ Απόσταση: Δεν υπάρχει απευθείας πτήση και η διάρκεια του ταξιδιού είναι 3 ώρες και 55 λεπτά από την Αθήνα μέσω Ρώμης και 6 ώρες και 5 λεπτά από τη Θεσσαλονίκη μέσω Αθήνας και Ρώμης.

mpzsarnd9

mpzsarnd8

mpzsarnd5

mpzsarnd3

mpzsarnd4

mpzsarnd6

mpzsarnd7

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.