Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη: Δέκα ξεχωριστές εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις

Το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη είναι για τους Έλληνες ταξιδιώτες μια εμπειρία γεμάτη με νοσταλγικές στιγμές και αρώματα! Είναι με διαφορά η πιο όμορφη πόλη της Τουρκίας, έχει άπειρα πράγματα να κάνεις και να δεις, είναι μεθυστική και ρομαντική ενώ ταυτόχρονα είναι και πολύ οικονομική!

Οι Έλληνες έχουμε πολλούς λόγους για να κάνουμε το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη. Αρκετοί από εμάς έχουμε ακούσει πολλές ιστορίες από τους παππούδες μας, άλλοι πάλι έχουμε διδαχθεί πολλά πράγματα για την πόλη στα σχολεία μας και μερικοί κάπως συνδεόμαστε με αυτό το μέρος!

Η παρακάτω λίστα έχει δέκα ξεχωριστές εμπειρίες που αξίζει να ζήσεις στην Κωνσταντινούπολη.

Θεωρούμε δεδομένο ότι θα πας στην Αγία Σοφία την πρώτη κιόλας μέρα, ότι θα σκαρφαλώσεις στον πύργο του Γαλατά για να δεις τη θέα από ψηλά και ότι ίσως να κάνεις μια βόλτα στον Βόσπορο με ένα από τα δεκάδες πλοιαράκια που θα βρεις εκεί. Η λίστα δηλαδή δεν έχει τα πολύ διάσημα αξιοθέατα γιατί αυτά θα τα βρεις εύκολα και γρήγορα ακόμα. Έχει μοναδικά spots για φαγητό και καφέ, έχει μέρη που αξίζει να φωτογραφίσεις και γειτονιές που αξίζει να εξερευνήσεις!

Kάνε μια βόλτα στο ολάνθιστο Gülhane Park

Αν βρεθείς άνοιξη ή αρχές καλοκαιριού στην Κωνσταντινούπολη τότε η βόλτα σε αυτό το πολύ γνωστό πάρκο, είναι must! Τα λουλούδια είναι ακόμα ανθισμένα, ο ήλιος δεν είναι ακόμα τόσο δυνατός και ο κόσμος απολαμβάνει τη φύση. Αν αγαπάς τα πάρκα τότε σημείωσε και αυτά τα τρία: Emirgan Park, Bebek Park και Υildiz Park. Αξίζουν και αυτά την προσοχή και τον χρόνο σου!

Πήγαινε για καφέ (ή φαγητό) στο ξενοδοχείο Henna

Θέα που κόβει την ανάσα και είναι απολαυστική. Υποδειγματική εξυπηρέτηση και πολλές επιλογές σε φαγητό, καφέ γλυκό. Μάλιστα κάθε πρωί εδώ, έχει και έναν τεράστιο μπουφέ, για όποιον κάνει κράτηση. Το μέρος αξίζει για μια βόλτα, που όμως θα σου στοιχίσει λίγο παραπάνω σε σχέση με τα δεδομένα της πόλης, όμως θα περάσεις υπέροχα!

Βγάλε μια φωτογραφία στην ιστορική Çiçek Pasajı

Αυτή η πανέμορφη στοά χτίστηκε το 1876 και είναι μια από τις πιο όμορφες στην Κωνσταντινούπολη. Πρέπει σίγουρα να πας να τη φωτογραφίσεις και γιατί όχι, να κάτσεις και για μια μπύρα, στα αρκετά μαγαζιά που έχει εκεί. Άλλωστε με το που μπεις στη στοά, οι εργαζόμενοι στα μαγαζιά θα σε καλούν επίμονα να καθίσεις!

Μπες για λουκούμια σε ένα από τα πιο παλιά μαγαζιά της πόλης

Στο Altan Şekerleme! Ένα επίσης ιστορικό μέρος στην Κωνσταντινούπολη. Άνοιξέ για πρώτη φορά τις πόρτες του το 1865 και από τότε μέχρι σήμερα, είναι στο ίδιο σημείο. Στους τυχερούς που μπαίνουν εκεί μέσα μοιράζει “γλύκα” και χαμόγελο! Σήμα κατατεθέν του μαγαζιού η καλή εξυπηρέτηση, τα λουκούμια και τα ζαχαρωτά. Εννοείται θα πάρεις μερικά για να ρίξεις στη βαλίτσα του!

Δες το ηλιοβασίλεμα στο Eminönü

Μια ολοζώντανη γειτονιά! Κόσμος πάει και έρχεται από το λιμάνι, ταξιδιώτες αγοράζουν καλούδια στο παζάρι μπαχαρικών και οι ντόπιοι πάνε εκεί τα απογεύματα για να δουν το ηλιοβασίλεμα, να φανε ψαροσάντουιτς και άλλα αγαπημένα street food. Θα τα ανακαλύψεις από τις μυρωδιές ή θα ρωτήσεις τους περαστικούς από που πήραν αυτό που κρατάνε. Θα σου δείχνουν διάφορες καντίνες αριστερά, δεξιά! Καλή απόλαυση!

Φάε παραδοσιακό Τούρκικο πρωινό στο Arada Cafe

To Τούρκικο πρωινό είναι πληθωρικό, με πλούσιες γεύσεις αλλά και δυνατά αρώματα. Ένα μέρος που αξίζει να πας για τέτοιο πρωινό είναι το Arada Cafe. Εκτός από το πολύ προσεγμένο φαγητό σε πολύ οικονομικές τιμές, θα πάθεις έρωτα και με τα κεραμικά σερβίτσια του! Δυστυχώς, δεν μπορείς να τα αγοράσεις, μπορείς όμως να τα φωτογραφήσεις και να θυμάσαι αυτή τη στιγμή για πάντα!

Tα καλύτερα σιροπιαστά είναι στο Karaköy Güllüoğlu

Ε δε γίνεται να κάνεις το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη και να μη φας σιροπιαστά. Ακόμα και αν δεν είσαι φαν αυτών των γλυκών, πρέπει να τα δοκιμάσεις γιατί σε αυτό το μέρος είναι πραγματικά έργα τέχνης. Φύλλο τραγανό απέξω και μαλακό μέσα, φιστίκι μαλακό από το σιρόπι και καταπράσινο να σε κερδίζει και οπτικά και δεκάδες επιλογές για να σε γλυκάνουν!

Kάνε μια βόλτα με ένα από τα πιο παλιά τελεφερίκ του κόσμου

Η διαδρομή είναι πολύ μικρή (περίπου 800m) και καλύπτει μια απόσταση ύψους 60 μέτρων μεταξύ της παραλίας του Golden Horn και την αρχή του διάσημου πεζόδρομου, που είναι το İstiklal Caddesi στο Beyoğlu. Αυτό το ιστορικό υπόγειο τελεφερίκ άνοιξε τον Δεκέμβριο του 1874 και ήταν το δεύτερο σε όλο τον κόσμο! Μάλιστα, εκείνη την εποχή το τελεφερίκ αυτό ήταν τόσο αποτελεσματικό που σε ελάχιστα χρόνια η πολιτεία έφτιαξε ένα ακόμα ίδιο που ενώνει το τερματικό σταθμό των φέριμποτ με τον υπόγειο σιδηρόδρομο επάνω.

Βγάλε καταπληκτικές instagramικές λήψεις στην Balat

Ήταν κοινό μυστικό για δεκαετίες όμως τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες ανακαλύπτουν αυτήν την πανέμορφη γειτονιά. Το instagram έχει κάνει το σημείο πολύ διάσημο και ακόμα και αν πάτε γύρω στις 7 το πρωί στο σημείο της φωτογραφίας, είναι πολύ πιθανόν να βρείτε και ουρά απο instagrammers που θέλουν να κάνουν παραγωγή περιεχομένου για το social media τους! Να πάτε όμως, γιατί αξίζει!

Φάε προφιτερόλ και άλλα επικά γλυκά στο İnci Pastanesi

Και επειδή μπορεί να μην τρώτε τα σιροπιαστά και να είσαστε chocoholics, σημειώστε αυτό το μέρος. Έχει με διαφορά το καλύτερο προφιτερόλ στην Κωνσταντινούπολη, μαζί με δεκάδες ακόμα σοκολατένιες (και όχι μόνο) επιλογές που φιγουράρουν στη βιτρίνα του! Μια βιτρίνα που είναι εκεί από το 1944.

Επειδή με το ίδιο όνομα υπάρχουν και άλλα μαγαζιά, μιλάμε πάντα για αυτό στη διεύθυνση: Huseyinaga,Mis Sk. Beyoglu

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.