Spotify: αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς τραγουδιστές του 2016

Η κορυφαία μουσική υπηρεσία Spotify ανακοίνωσε για άλλη μία χρονιά τη λίστα με τους πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες και τραγούδια. Στην κορυφή για το 2016, βρίσκονται ο rapper Drake για τους άνδρες και η Rihanna για τις γυναίκες. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο καλλιτέχνες βρίσκονταν στην πρώτη θέση και πέρυσι.
Το Spotify έχει συνολικά περίπου 100 εκατομμύρια χρήστες, οι οποίοι μπορούν να επιλέγουν και να απολαμβάνουν τα αγαπημένα τους κομμάτια από μία συλλογή περισσότερων από 30 εκατομμυρίων τραγουδιών που μεταφράζονται σε δεκάδες εκατομμύρια ώρες μουσικής. 
Επομένως, αν και από την υπηρεσία απουσιάζουν ορισμένα ηχηρά ονόματα, είναι ασφαλές να πούμε ότι οι λίστες του Spotify αντικατοπτρίζουν σε μεγάλο βαθμό, τις τάσεις στις προτιμήσεις του κοινού, όσον αφορά τη mainstream μουσική σκηνή. 
Tα δεδομένα των δύο τελευταίων ετών είναι ξεκάθαρα: ζούμε στην εποχή μουσικής κυριαρχίας των Drake και Rihanna, οι οποίοι για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, μετά το 2015, κατακτούν την κορυφή στις λίστες με τους άνδρες και γυναίκες καλλιτέχνες αντίστοιχα, των οποίων τα τραγούδια επέλεξαν να ακούσουν περισσότερες φορές οι ακροατές χρήστες του Spotify.
Οι Rihanna και Drake φαίνεται να ξέρουν καλύτερα από τον καθένα ότι βρίσκονται στο απόγειο της καριέρας τους, καθώς “ταρακούνησαν” τον πλανήτη, το 2016, συνεργαζόμενοι στο φοβερό Work -μία από αρκετές συνεργασίες τα τελευταία χρόνια για τους δύο, οι οποίοι βρέθηκαν στο επίκεντρο όλη τη χρονιά, με τις φήμες για το αν είναι ή όχι ζευγάρι να δίνουν και να παίρνουν.
Στη γενική λίστα, πάντως, το δίδυμο “σπάει” από τον Justin Bieber, ο οποίος παραμένει εξαιρετικά δημοφιλής, μπαίνει ανάμεσα σε Drake και Rihanna και αναδεικνύεται ο δεύτερος δημοφιλέστερος καλλιτέχνης του Spotify για το 2016. Πάμε, όμως, να δούμε αναλυτικά ποιοι τραγουδιστές και ποια τραγούδια έφτασαν στην κορυφή των προτιμήσεων των χρηστών της υπηρεσίας, μέσα στη χρονιά.
Πιο δημοφιλείς άνδρες καλλιτέχνες
Spotify: αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς τραγουδιστές του 2016
Περισσότερες από 4,7 δισεκατομμύρια φορές έχουν αναπαραχθεί τα κομμάτια του Drake στο Spotify το 2016, αριθμός τεράστιος ακόμα και σε σχέση με τον περσινό (1,8 δισ.), όταν και πάλι ο Καναδός ράπερ ήταν στην κορυφή. Ο Drake έχει και το ρεκόρ του καλλιτέχνη του οποίου τα τραγούδια έχουν αναπαραχθεί τις περισσότερες φορές στην ιστορία, με 8,7 δισεκατομμύρια.
Την πρώτη πεντάδα των ανδρών καλλιτεχνών των οποίων τα τραγούδια έχουν ακούσει τις περισσότερες φορές οι χρήστες του Spotify, συμπληρώνουν οι: Justin Bieber, Twenty One Pilots, Kanye West και Coldplay.
Πιο δημοφιλείς γυναίκες καλλιτέχνιδες
Spotify: αυτοί είναι οι πιο δημοφιλείς τραγουδιστές του 2016
Με εξίσου εντυπωσιακή αύξηση στο σύνολο των φορών που έχουν αναπαραχθεί τα τραγούδια της, η Rihanna παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων των ακροατών χρηστών του Spotify, όσο αφορά τις γυναίκες καλλιτέχνιδες. Η εντυπωσιακή τραγουδίστρια ανέβασε τον αριθμό των streams της από το 1 δισεκατομμύριο σε πάνω από 2,5 δισεκατομμύρια.
Την πρώτη πεντάδα των γυναικών των οποίων τα τραγούδια έχουν ακούσει τις περισσότερες φορές οι χρήστες του Spotify, συμπληρώνουν οι: Ariana Grande, Sia, Adele και Fifth Harmony.
Πιο δημοφιλείς καλλιτέχνες (άνδρες και γυναίκες)
Οι Drake και Rihanna δεν κατάφεραν να κάνουν το ένα-δύο και στη γενική λίστα, στην οποία κυριαρχούν οι άνδρες. Για την ακρίβεια, η RiRi είναι η μόνη γυναίκα στην πρώτη πεντάδα, με τον Justin Bieber να την ξεπερνά, κατακτώντας τη δεύτερη θέση.
Η πρώτη πεντάδα των καλλιτεχνών -ανδρών και γυναικών- των οποίων τα τραγούδια έχουν ακούσει τις περισσότερες φορές οι χρήστες του Spotify, έχει ως εξής:
  1. Drake
  2. Justin Bieber
  3. Rihanna
  4. Twenty One Pilots
  5. Kanye West
Οι καλλιτέχνες που έκαναν το ξέσπασμά τους μέσα στο 2016

https://www.youtube.com/watch?v=C_3d6GntKbkrn

Ο ZAYN μπορεί να άφησε πίσω του τις ημέρες που ήταν μέλος των One Direction, αλλά ακόμα και solo καταφέρνει να κερδίζει την αγάπη και τις ακροάσεις του κοινού, τουλάχιστον των χρηστών του Spotify, κατακτώντας την κορυφή στη λίστα με τους breakout καλλιτέχνες της χρονιάς. Μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε, προφανώς, το PIllowtalk (video, πάνω).Την πρώτη πεντάδα των καλλιτεχνών που έκαναν το πρώτο τους “μπαμ” μέσα στο 2016, συμπληρώνουν οι: FRENSHIP, Anne-Marie, Madeintyo και Rob $tone. Σημειώστε αυτά τα ονόματα γιατί μάλλον θα μας απασχολούν μουσικά για πολύ καιρό…
Τα πιο δημοφιλή τραγούδια
Πέρυσι ήταν το Lean On, με 540 εκατομμύρια ακροάσεις. Φέτος, οι χρήστες του Spotify προτίμησαν ξεκάθαρα τον Drake αφού και σε αυτήν τη λίστα, του έδωσαν την πρωτιά, ακούγοντας σχεδόν 970 εκατομμύρια φορές το κομμάτι του, One Dance (feat. WizKid και Kyla). To One Dance έγινε έτσι και το τραγούδι που έχει αναπαραχθεί τις περισσότερες φορές στην ιστορία του Spotify.

https://www.youtube.com/watch?v=foE1mO2yM04rn

Την πρώτη πεντάδα των κομματιών που αναπαράχθηκαν τις περισσότερες φορές μέσα στο 2016, συμπληρώνουν τα: I Took A Pill in Ibiza – Seeb Remix – Mike Posner (video, πάνω), Don’t Let Me Down (feat. Daya) – The Chainsmokers, Work (feat. Drake) – Rihanna και Cheap Thrills – Sia.
Τα πιο δημοφιλή άλμπουμ
Άλλη μία πρωτιά για τον Drake, με το άλμπουμ του, Views, να συγκεντρώνει 2,45 δισεκατομμύρια ακροάσεις μέσα στη χρονιά. Μη λέμε τα ίδια και τα ίδια. Τα υπόλοιπα άλμπουμ που κέρδισαν τις προτιμήσεις του κοινού, είναι: Purpose – Justin Bieber, ANTI – Rihanna, Blurryface – Twenty One Pilots και Beauty Behind The Madness – The Weeknd.
Bonus: μερικά Fun Facts από το Spotify
  • Το κορυφαίο τραγούδι για σεξ: Sex – Cheat Codes, Kris Kross Amsterdam
  • Το κορυφαίο λυπητερό τραγούδι: Say Something – A Great Big World
  • Το κορυφαίο τραγούδι χωρισμού: One Dance (feat. WizKid and Kyla) – Drake
  • Το κορυφαίο τραγούδια για πάρτι/χορό: Uptown Funk – Mark Ronson, Bruno Mars
  • Το κορυφαίο τραγούδι για γυμναστική: ‘Till I Collapse (feat. Nate Dogg) – Eminem
  • Το κορυφαίο τραγούδι για gaming: Fort Minor – Remember The Name (ft. Styles of Beyond)
  • H πιο μουσική ημέρα (η ημέρα με τις περισσότερες συνολικές ακροάσεις): 11 Νοεμβρίου 2016

Περισσότερα στατιστικά για τη μουσική στο Spotify το 2016, εδώ.

Οι περσινές αντίστοιχες λίστες, εδώ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.