Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να καθαρίσετε τον φούρνο σας γρήγορα και οικονομικά

Οι περισσότεροι άνθρωποι βλέπουν τον καθαρισμό του φούρνου τους ως μια αγγαρεία. Αν χρησιμοποιείτε τον φούρνο σας συχνά, θα πρέπει να καθαρίζεται εξίσου συχνά, τουλάχιστον 1 φορά στους 3 μήνες. Καθαρίζοντας τον φούρνο από κάτω μέχρι πάνω είναι κάτι πολύ χρονοβόρο, ειδικά λόγω των κολλημένων καμένων λιπαρών και άλλων φαγητών. Όσο δυνατά και αν τρίψετε, έχετε την εντύπωση ότι δεν θα καταφέρετε ποτέ να τον καθαρίσετε τελείως. Το αναγνωρίζετε αυτό; Τότε οι συμβουλές μας σίγουρα θα σας φανούν χρήσιμες!

Ας είμαστε ειλικρινείς, δεν είναι τόσο δύσκολο. Με τις σωστές τεχνικές, ο φούρνος δεν θα έχει κανένα σημάδι στο άψε σβήσε, ειδικά αν ακολουθήσετε τις επόμενες 2 συμβουλές. Ένας καθαρός φούρνος μυρίζει λιγότερο και λειτουργεί επίσης καλύτερα, κάτι που σας παρέχει τη δυνατότητα να απολαύσετε γρήγορα τα γευστικά πιάτα σας.

Αμμωνία
Η αμμωνία ίσως δεν μυρίζει ωραία, αλλά σίγουρα βοηθάει πολύ! Με αυτήν την τεχνική, ο φούρνος σας θα είναι καθαρός σε χρόνο μηδέν με ελάχιστη προσπάθεια. Βάλτε τον φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία για λίγα λεπτά. Μετά, κλείστε τον και βάλτε ένα τηγάνι ή πιάτο στη μέση του φούρνου που περιέχει αρκετή αμμωνία. Αφήστε το τηγάνι ή το πιάτο στον φούρνο όλο το βράδυ. Μπορείτε να καθαρίσετε όλη τη βρωμιά και την ακαθαρσία με ένα πανί μικροϊνών την επόμενη μέρα!

Λεμόνι
Αυτό επίσης δουλεύει καλά και μυρίζει υπέροχα! Λειτουργεί το ίδιο καλά με το παραπάνω, αλλά χρησιμοποιείτε χυμό λεμονιού αντί αμμωνία. Προθερμάνετε τον φούρνο στην υψηλότερη θερμοκρασία. Γεμίστε ένα τηγάνι ή ένα πιάτο με ένα στρώμα νερού. Προσθέστε τον στυμμένο χυμό ενός ολόκληρου λεμονιού και τοποθετήστε το στον φούρνο. Ο ατμός προκαλεί τον χυμό λεμονιού να εξατμιστεί, κάτι που εύκολα διαλύει όλα τα λιπαρά. Αφήστε το πιάτο στον φούρνο για περίπου 25 λεπτά. Μπορείτε εύκολα να καθαρίσετε τον φούρνο με ένα πανί μικροϊνών.

Η δουλειά τελείωσε. Δεν υπάρχει λόγος να καθαρίσετε για λίγο. Βεβαιωθείτε πως θα μοιραστείτε γρήγορα αυτές τις συμβουλές με άλλες νοικοκυρές!

 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.