Πώς να καθαρίσεις εύκολα την καμένη κατσαρόλα

Μπορεί το μαγείρεμα να ευχαριστεί τους περισσότερους από εμάς, αλλά αυτό που σίγουρα κανένας μας δεν αγαπά είναι το καθάρισμα αμέσως μετά. Αν μάλιστα τύχει να σου κολλήσει ή να σου καεί το φαγητό, βρίσκεσαι ξαφνικά αντιμέτωπος με τον χειρότερό σου εφιάλτη: τις ατελείωτες ώρες τριψίματος με το σύρμα και το κατεστραμμένο σου μανικιούρ. Αν θέλεις όμως να γλιτώσεις όλη αυτήν την ταλαιπωρία, απλά ακολούθησε το παρακάτω tip.

shutterstock_393331228

Τι θα χρειαστείς:
1 ζευγάρι γάντια
1 κούπα ξύδι
1 κούπα νερό
2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα
1 συρμάτινο σφουγγάρι (δυστυχώς δεν μπορείς να το αποφύγεις τελείως)

shutterstock_31317472

Γέμισε το σκεύος με νερό και ξύδι και βάλτο στο μάτι της κουζίνας μέχρι να πάρει μια βράση. Απομάκρυνέ το από τη φωτιά, πρόσθεσε μαγειρική σόδα και άφησέ την να αφρίσει. Τώρα βάλε τα γάντια σου γιατί ήρθε η ώρα να τρίψεις τα καμένα υπολείμματα (για λίγο μόνο, το υποσχόμαστε!). Μέσα σε λίγα λεπτά, το σκεύος θα έχει καθαρίσει και η μαγειρική σου αποτυχία θα έχει ξεχαστεί. Στην περίπτωση όμως που εξακολουθούν να υπάρχουν επίμονα σημεία στον πάτο του, φτιάξε μία πάστα από μαγειρική σόδα και ελάχιστες σταγόνες νερού, άπλωσέ την πάνω τους και τρίψε καλά μέχρι να φύγουν.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.