Γιατί δεν πρέπει να βάζετε ποτέ βρασμένο αυγό στον φούρνο μικροκυμάτων- ΒΙΝΤΕΟ

Πολύ συχνά, τα αυγά «εκρήγνυνται» στον φούρνο μικροκυμάτων. Ίσως σας έχει συμβεί κι εσάς όταν τα μαγειρεύετε και καταλαβαίνετε πόσο δύσκολο είναι να μαζέψει κανείς τον χαμό που προκύπτει.
Ωστόσο, όταν βάζει κανείς βρασμένα αυγά στον φούρνο μικροκυμάτων, μπορεί να συμβούν ακόμη πιο επικίνδυνα πράγματα. Το θέμα στο προσκήνιο, καθώς ένας άνδρας στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέθεσε αγωγή εναντίον εστιατορίου, υποστηρίζοντας πως υπέστη σοβαρά εγκαύματα και βλάβη ακοής από ένα βραστό αυγό. Σε πολλά εστιατόρια, είναι κοινή πρακτική το να ετοιμάζονται τα πιάτα εκ των προτέρων και να ξαναζεσταίνονται πριν σερβιριστούν στον πελάτη.
Όπως καταγγέλλει ο συγκεκριμένος πελάτης, το αυγό «έσκασε» στο στόμα του, αμέσως μόλις το δάγκωσε. Κατά καιρούς, έχουν κάνει την εμφάνισή τους στο διαδίκτυο πολλά βίντεο με αυγά που «σκάνε» όταν τα βγάζουν από τον φούρνο μικροκυμάτων.
Οι ειδικοί εξηγούν πως αυτό το περίεργο συμβάν πιθανώς οφείλεται στο γεγονός πως η πρωτεΐνη «παγιδεύεται» στα υγρά του κρόκου, τα οποία στη συνέχεια υπερθερμαίνονται πολύ πάνω από τη θερμοκρασία του βρασμού του νερού.
Δείτε ένα βίντεο να εκρήγνυται:

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.