Οι μύθοι σχετικά με τα υδραυλικά του σπιτιού μας και η πραγματικότητα


Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες σπιτιών δεν ασχολούνται με την επίβλεψη και συντήρηση των υδραυλικών του σπιτιού τους με αποτέλεσμα να φτάνουν στο σημείο να χαλάνε και να δίνουν λεφτά για επισκευές. Η αλήθεια είναι ότι αν θέλουμε να έχουμε υδραυλικά που δουλεύουν χωρίς προβλήματα χρειάζεται να τα ελέγχουμε για να προλαμβάνουμε μεγαλύτερες ζημιές.

Η φούσκα από ένα καζανάκι για παράδειγμα μπορεί να μην έχει χαλάσει αλλά να μην λειτουργεί ακριβώς όπως πρέπει προκαλώντας διαρροές, υπερχειλίσεις που μπορεί να είναι ανεπαίσθητες στο μάτι και να μην διαταράσσουν τη λειτουργία αλλά σε βάθος χρόνο προκαλούν φθορές.

Το ίδιο ισχύει και για πολλά άλλα υδραυλικά πράγματα όπως τα σχαράκια δαπέδου,
τα τηλεφωνά μπάνιου, οι κάνουλες, τα εξαρτήματα θέρμανσης, τα εξαρτήματα πλυντηρίου, τα σιφώνια κ.α.

Παρακάτω θα διαβάσετε την πραγματικότητα που κρύβεται γύρω από μύθους σχετικά με τα υδραυλικά.

Μύθος 1ος: Τα λεμόνια καθαρίζουν και αρωματίζουν τις αποχέτευσεις

Πραγματικότητα: Ακόμα και αν υπάρχει ένα αρωματικό αποτέλεσμα αυτό θα είναι παροδικό ενώ η οσμή μετά θα είναι χειρότερη. Κατά τα άλλα το πιθανότερο είναι η σωλήνωση να φράξει τελείως. Ο μοναδικός τρόπος να γίνει πραγματική απόφραξη είναι τα χημικά οξειδωτικά και το γνωστό σπιράλ. Μετά ρίξτε και κολόνια μέσα και δεν πρόκειται να έχει καμία διαφορά.

λεμόνια-mafou.gr

Μύθος 2ος: Ρίχνουμε άπλετο νερό για να καθαρίσουν οι αποχετεύσεις

Πραγματικότητα: Το πιθανότερο είναι ότι το νερό θα περάσει ως έχει μέσα από την αποχέτευση εκτός αν είναι φραγμένη οπότε και θα υπερχειλίσει.  Ένα πράγμα δεν θέλουν οι αποχετεύσεις και αυτό είναι στερεά σωματίδια (εξού και τα φίλτρα) όσο νερό και αν ρίξουμε μαζί. Κατά τα άλλα, και για πράγματα που δεν μπορούμε να αποφύγουμε όπως τρίχες και σαπούνια, απλά αποφράσσουν με σχετικά προϊόντα.

αποχέτευση,νερό-mafou.gr

Μύθος 3ος: Όταν φράξει δεν υπάρχει λύση

Πραγματικότητα: Ενώ ο κίνδυνος απόφραξης μιας σωλήνωσης είναι συνεχής και καθημερινός, όλες οι σωλήνες μπορούν να αποφραχθούν με τα κατάλληλα εργαλεία και να αποκατασταθεί η λειτουργία τους. Το γνωστό σπιράλ είναι η έσχατη λύση. Κατά τα άλλα κάντε τακτικές αποφράξεις με τα ειδικά προϊόντα που  υπάρχουν στο σουπερμάρκετ ώστε να εξασφαλίσετε ότι οι σωληνώσεις έχουν την απαιτούμενη διάμετρο για να απομακρύνουν το νερό γρήγορα.

σπιράλ, αποχέτευση-mafou.gr

Μύθος 4ος: Οι καθαρισμοί μπορούν να γίνουν και με σαπούνι χεριών

Πραγματικότητα: Τα χημικά προϊόντα είναι σχεδιασμένα για να λειτουργούν αποτελεσματικά προστατεύοντας παράλληλα τον εξοπλισμό και τις εγκαταστάσεις. Το σαπούνι απλά δεν θα κάνει τίποτα και ίσως φράξει μια σωλήνωση. Τα σαμπουάν και τα conditioner το ίδιο. Αυτό που χρειάζεστε για τη σωστή συντήρηση είναι τα ειδικά προϊόντα και εργαλεία.

σαπούνι-mafou.gr

Μύθος 5ος: Τα είδη υγιεινής δεν απαιτούν καθόλου συντήρηση

Πραγματικότητα:  Ο μεγαλύτερος και πιο επικίνδυνος μύθος. Τα υδραυλικά, οι σωληνώσεις, τα σχαράκια δαπέδου, τα σπιράλ σύνδεσης, οι φούσκες του καζανακιού και των δεξαμενών, θέλουν επιθεωρήση κάθε χρόνο και πιθανώς επισκευή. Χρειάζεται έλεγχος για διαρροές και στεγανοποίηση, καθαρισμός των φίλτρων, έλεγχος για σπασίματα και άλλα. Ακόμα και τα ηλεκτρικά που έχουν σχέση με τα υδραυλικά θέλουν επιθεώρηση και συντήρηση.

Πηγή: mafou.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.