Πότε πρέπει να αλλάξω ελαστικά στο ΙΧ μου

Το φθινόπωρο είναι μια καλή εποχή για την αλλαγή των ελαστικών. Ιδίως, το καλοκαίρι, που τα ελαστικά ταλαιπωρούνται λόγω της ζέστης ή των κακοτράχαλων δρόμων – που έχει επισκεφθεί στις διακοπές μας – ο έλεγχος για φθορές στο πέλμα ή εκδορές στο προφίλ είναι επιτακτικός. Σαφώς, η αλλαγή των ελαστικών είναι επιβεβλημένη, είτε γιατί τα ελαστικά έχουν γεράσει, είτε όταν έχουν φθαρεί ή καταστραφεί πρόωρα, λόγω κακής χρήσης ή κάποιου χτυπήματος.

Επίσης, οι κατασκευαστές ελαστικών αναφέρουν ότι τα ελαστικά μας πρέπει να αντικαθίστανται όταν το βάθος σκαλίσματος στο πέλμα φτάσει στα 1.6 χιλιοστά.  Αρκετά ελαστικά είναι εφοδιασμένα με δείκτες φθοράς, τοποθετημένους στο βάθος των κύριων αυλακιών του πέλματος, στο ύψος του  1.6 χιλιοστών περίπου. Η φθορά του ελαστικού εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Δείτε επίσης: Αφορολόγητο όριο: Ανατροπές με τις ηλεκτρονικές αποδείξεις

Από το στυλ οδήγησης, αν κυκλοφορεί στην πόλη, ή γράφει αρκετά χιλιόμετρα στους αυτοκινητοδρόμους, αν κινείται σε επαρχιακούς δρόμους, χωματόδρομους, ενώ η κατάσταση τους επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες  κ.α. Αρκετοί οδηγοί μπορεί να μην έχουν συμπληρώσει για παράδειγμα 30 ή 40 χιλιάδες χιλιόμετρα στο κοντέρ τους με τα ίδια ελαστικά αλλά να τα χρησιμοποιούν για περισσότερο πχ από 4-5 χρόνια.

Τα ελαστικά μπορούν να κρατήσουν περισσότερο εάν ελέγχουμε συχνά την πίεση του αέρα, τη φθορά του πέλματός και την ευθυγράμμισή τους.

Τότε, και σε αυτή την περίπτωση τα ελαστικά θα πρέπει να εξεταστούν από ένα βουλκανιζατέρ για να ελέγξουν αν τα συγκεκριμένα ελαστικά είναι σε καλή κατάσταση ή λόγω της φθοράς – πχ που μπορεί να έχει υποστεί το προφίλ τους και όχι το πέλμα – να πρέπει να αντικατασταθούν. Εδώ, σημαντικό ρόλο παίζει η ημερομηνία κατασκευής του ελαστικού.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.