Κηπουρική με στιλ και μυστικά

Δεν γεννιόμαστε όλοι επίμονοι κηπουροί. Και ξαφνικά μετακομίζεις κι έχεις ένα μικρό κήπο και δεν ξέρεις από που να αρχίσεις να τον περιποιείσαι. Να σκεφτούμε 7 μικρές και μεγάλες κινήσεις για αρχή; της Σάντυς Τσαντάκη

1. Να φυτεύετε πάντα με το φως στο μυαλό σας. Κάθε εποχή έχει τις δικές της ανάγκες. Ύστερα, όταν μπουν σωστά οι ρίζες, τότε θα δείτε τα αποτελέσματα και τους 12 μήνες του χρόνου. 

2. Κάντε τη σωστή επένδυση. Δηλαδή βρείτε έναν κηπουρό, έναν ειδικό, κάποιον που ξέρει, έστω για την αρχή. Γιατί τελικά, στο τέλος της ημέρας, θα γλιτώσετε χρήματα. Και θα προλάβετε λάθη που είναι στο πρόγραμμα. 

3. Να κάνετε ερωτήσεις και να γκουκλάρετε, να ψάχνετε στο Ίντερνετ, ότι δεν γνωρίζετε και ότι καλείστε να κάνετε για πρώτη φορά. Όλοι κάπως πρέπει να ξεκινήσουμε. 

4. Αν ταξιδεύετε συχνά, και για μικρά ακόμη χρονικά διαστήματα, καλό θα είναι το φροντίσετε κι αυτό. Έγκαιρα. Στο εξοχικό ή στην πόλη. Ποτιστήρι; Αυτόματο πότισμα μάλλον. Ή βρείτε έναν συμπαθητικό γείτονα. 

5. Βιβλία κηπουρικής. Ξεφυλίστε τα, δανειστείτε από φίλους, διαβάστε τα. Κρατήστε σημειώσεις. 
6. Φυτέψτε έξυπνα. Όχι φιλόδοξα απαραίτητα. Οι βολβοί λουλουδιών είναι εύκολοι. Δεν είναι εύκολο πάντα να τους πετύχεις, λένε όσοι ξέρουν. Μόλις τους βάλετε στο χώμα, παρακολουθήστε πως μεγαλώνουν. Κάθε μήνας έχει το λουλούδι τον. Και τον Απρίλιο; Πρωταγωνιστούν τα κρίνα και οι ντάλιες που αναπτύσσονται σε κάθε τύπο χώματος και σε κάθε τοποθεσία. 

7. Μην ξεχάσετε το άρωμα. Ωραία τα χρώματα, αλλά ένας κήπος, ή έστω οι γλάστρες, πρέπει να μυρίζουν και ωραία. Λεβάντα, θυμάρι, γιασεμί, για το ξεκίνημα… Και για μετά. Και όλα τα αρωματικά, από βασιλικό μέχρι μέντα, που μπορούν να μπουν σε μικρές γλάστρες και να τα βάζουμε στο φαγητό μας. Ένα μποστάνι μπορεί να φέρει την άνοιξη.  Σάντυ Τσαντάκη

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.