ΓΙΑ ΝΑ ΦΡΕΣΚΑΡΕΤΕ τα χαλιά σας!

Έτσι θα α κρατήσετε τα χαλιά σας ζωντανά και καθαρά ακόμη και μετά από τη μεγάλη πάροδο του χρόνου με μια απλή περιποίηση και καθαρισμό.

1. Η σόδα καθαρίζει και απολυμαίνει τα χαλιά σας! «Πασπαλίστε» ένα ελαφρύ στρώμα σόδας επάνω στο χαλί, αφήστε για μισή ώρα και μετά σκουπίστε την με την ηλεκτρική σκούπα.

2. Μια απλή λύση για το «φρεσκάρισμα» του χαλιού είναι ο καθαρισμός του με λευκό ξύδι και νερό (ένα μέρος λευκό ξύδι προς τρία μέρη νερό). Το ξύδι είναι κατάλληλο για τη συντήρηση του χαλιού, για την αντιμετώπιση τοπικών λεκέδων και τέλος, προσθέτει μια ξεχωριστή γυαλάδα στα χρώματά του και τα αναζωογονεί.

3. Αν τα χρώματα του χαλιού έχουν ξεθωριάσει,το περνάτε με 1 σφουγγάρι βουτηγμένο σε 1 λίτρο νερό οπου έχετε διαλύσει 1 κουταλιά αμμωνία.Τα ξαναπερνάτε με βρεγμένο σφουγγάρι.

4. Αλλάξατε θέση στα έπιπλά σας. Πώς θα σβήσετε, όμως, τα σημάδια τα οποία έχουν αφήσει τα πόδια του τραπεζιού στην μοκέτα; Αφήνοντας απλώς τον ατμό από το σίδερο σας, σε απόσταση 5 εκατοστών από τα σημάδια και τρίβοντάς μετά με δύναμη, τα σημεία τα οποία έχουν πατηθεί.

Ομάδα neadiatrofis.gr

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.