Όσκαρ 2020 – Τα δάκρυα του Χοακίν Φίνιξ: Έχω υπάρξει αχρείος στη ζωή μου – ΒΙΝΤΕΟ

Ο Χοακίν Φίνιξ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του για το Όσκαρ Καλύτερου Ηθοποιού στα Όσκαρ 2020, φανερά συγκινημένος άγγιξε όπως συνηθίζει πολλά κοινωνικά θέματα, όπως την κοινωνική ανισότητα και τα βασανιστήρια των ζώων,

Άρχισε την ομιλία του εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του επειδή η καριέρα του, του έδωσε την ευκαιρία να χρησιμοποιήσει την φωνή του για όσους δεν έχουν φωνή.

“Είτε μιλάμε για ανισότητα των φύλων, είτε για ρατσισμό, είτε για δικαιώματα ανθρώπων ή ζώων, είτε μιλάμε για τη μάχη κατά της αδικίας” τόνισε.

“Γεια σας, Γειά σου Θεέ, είμαι γεμάτος ευγνωμοσύνη τώρα και δεν μπορώ να νιώσω ανώτερος από τους συνυποψηφίους μου ή από οποιονδήποτε άλλο σε αυτή την αίθουσα γιατί μοιραζόμαστε την ίδια αγάπη, την αγάπη για τις ταινίες και αυτή η μορφή έκφρασης που έχει δώσει την πιο υπέροχη ζωή. Δεν ξέρω τι θα ήμουν χωρίς αυτή. Αλλά νομίζω ότι το μεγαλύτερο δώρο που μου έδωσε είναι η ευκαιρία να χρησιμοποιώ τη φωνή μου για όσους δεν έχουν φωνή” είπε ο διάσημος ηθοποιός.

“Έχω υπάρξει αχρείος στη ζωή μου, έχω υπάρξει εγωιστής, έχω υπάρξει σκληρός κατά καιρούς, δύσκολος να συνεργαστεί κάποιος μαζί μου. Είμαι ευγνώμων που τόσοι πολλοί από εσάς σε αυτή την αίθουσα μου δώσατε μια δεύτερη ευκαιρία και πιστεύω ότι τότε είμαστε στα καλύτερά μας, όταν υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλον, όχι όταν ακυρώνουμε ο ένας τον άλλον για τα λάθη του παρελθόντος, αλλά όταν βοηθάμε τον άλλον να αναπτυχθεί, όταν επιμορφώνουμε τον άλλον, όταν οδηγούμε τον άλλον προς την εξιλέωση. Αυτό είναι το καλύτερο μέρος της ανθρωπότητας. Όταν ήταν 17 ετών ο αδελφός μου έγραψε αυτόν τον στιχο “Τρέξε προς τη σωτηρία με αγάπη και η ειρήνη θα ακολουθήσει. Σας ευχαριστώ” πρόσθεσε.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.