Τα μονόπετρα αρραβώνων της βασιλικής οικογένειας – ΦΩΤΟ

Όταν ανακοινώθηκε ο αρραβώνας του πρίγκιπα Χάρι με την γνωστή ηθοποιό Μέγκαν Μαρκλ, όλοι ήθελαν να μάθουν περισσότερα για το μονόπετρο με το οποίο έκανε την πρόταση γάμου. Με αυτή την αφορμή αναζητήσαμε και βρήκαμε τα δαχτυλίδια αρραβώνων της βασιλικής οικογένειας. Δείτε ποια είναι τα δαχτυλίδια που έχουν περάσει στην ιστορία από την μητέρα της Βασίλισσας έως την Μέγκαν Μαρκλ.
1.Η Βασιλομήτωρ
Ο δούκας του Γιορκ έδωσε στην Λαίδη Elizabeth Bowes-Lyon (την μητέρα της βασίλισσας Ελισάβετ) ένα δαχτυλίδι με ζαφείρι. Τα δαχτυλίδια με ζαφείρι δίνονταν συχνά τότε στις νύφες του Windsor. Το δαχτυλίδι είχε τελείωμα με διαμάντια και συμπληρώθηκε από μια χρυσή βέρα. Τελικά, αποφάσισε να ανταλλάξει το δαχτυλίδι αρραβώνων με ένα δαχτυλίδ με ένα μεγάλο μαργαριτάρι που περιβάλλεται από διαμάντια.
2.Η Δούκισσα του Windsor
Ο Εδουάρδος VIII παραιτήθηκε από το θρόνο για να παντρευτεί την δις διαζευγμένη αμερικανίδα Wallis Simpson, παρουσιάζοντάς της ένα σμαραγδένιο δαχτυλίδι 19,77 καρατίων. Το εσωτερικό του δακτυλίου ήταν εγγεγραμμένες οι λέξεις: “Είμαστε δικοί μας τώρα 27 x 36”. Οι αριθμοί είναι η ημερομηνία που της έκανε την πρόταση γάμου, 27 Οκτωβρίου 1936.
3. Βασίλισσα Ελισάβετ Β ‘
Τα διαμάντια για το δαχτυλίδι αρραβώνων της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ ήρθαν από μια τιάρα που ανήκε στη μητέρα του Πρίγκιπα Φιλίππου, την πριγκίπισσα Ανδριάνα της Ελλάδας. Ο πρίγκιπας σχεδίασε το τετράγωνο δαχτυλίδι αρραβώνων με διαμάντια και το έδεσε σε πλατίνα. Η βασίλισσα εξακολουθεί να φοράει αυτό το δαχτυλίδι κάθε μέρα, σε συνδυασμό με την ουαλική χρυσή γαμήλια βέρα της.
4. Πριγκίπισσα Μαργαρίτα
Πέντε χρόνια μετά τη διάλυση του αρραβώνα της με τον καπετάνιο Πίτερ Τάουνσεντ, η αδερφή της Βασίλισσας Ελισάβετ, η Πριγκίπισσα Μαργαρίτα, έλαβε ένα δαχτυλίδι αρραβώνων με ρουμπίνι, το οποίο σχεδίασε ο μελλοντικός σύζυγός της, ο φωτογράφος Antony Armstrong-Jones. Το ρουμπίνι που περιβάλλεται από διαμάντια δημιουργήθηκε για να μοιάζει με τριαντάφυλλο προς τιμήν του μεσαίου ονόματος της πριγκίπισσας: Rose.
5.Πριγκίπισσα Νταϊάνα
Το 1981, ο πρίγκιπας Κάρολος της παρουσίασε μια συλλογή από τον Garrard. Της ζήτησε να επιλέξει το αγαπημένο της, και επέλεξε το διάσημο πια δαχτυλίδι με το ζαφείρι που περιβάλλεται από διαμάντια σε λευκό χρυσό. Αρκετοί, συμπεριλαμβανομένων και ορισμένων στη βασιλική οικογένεια, ήταν δυσαρεστημένοι που η μελλοντική πριγκίπισσα επέλεξε κάτι που σύμφωνα με τα περισσότερα πρότυπα δεν θεωρήθηκε μοναδικό και επίσης δεν ήταν εξατομικευμένο. Το δαχτυλίδι παρουσιαζόταν στον κατάλογο του Garrard, οπότε οποιοσδήποτε με 60.000 δολάρια τότε θα μπορούσε να αγοράσει το ίδιο δαχτυλίδι για τον εαυτό του. Ορισμένοι επιμένουν ότι το επέλεξε επειδή ήταν το μεγαλύτερο. Η πριγκίπισσα όμως το αγάπησε τόσο πολύ που συνέχισε να το φοράει μερικές φορές και μετά το διαζύγιό της από τον πρίγκιπα Κάρολο.
6.Πριγκίπισσα Άννα
Ο Mark Phillips έδωσε στην πριγκίπισσα Άννα ένα κλασικό ζαφείρι που ήταν τοποθετημένο ανάμεσα σε δύο διαμάντια. Η πριγκίπισσα έλαβε επίσης ένα δαχτυλίδι με ζαφείρι από το δεύτερο σύζυγό της, Timothy Laurence, αλλά με μια πέτρα που πλαισιώνεται από τρία διαμάντια σε κάθε πλευρά, αυτό ήταν πιο μποέμικο σε στυλ.
7. Δούκισσα του Γιορκ Σάρα Φέργκιουσον
Το 1986, ο πρίγκιπας Άντριου λέγεται ότι έκανε πρόταση γάμου στη Σάρα Φέργκιουσον με ένα ωοειδές βιρμανικό ρουμπίνι από τους κοσμηματοπώλες του Garrard, επειδή ταιριάζει με το χρώμα των κόκκινων μαλλιών της. Στη συνέχεια, τα ρουμπίνια έγιναν περιζήτητα.
8.Sophie Rhys Jones, Δούκισσα του Wessex
Ο πρίγκιπας Έντουαρντ επίσης προτίμησε το βασιλικό κοσμηματοπωλείο Garrard. Έδωσε στην Sophie Rhys-Jones ένα οβάλ διαμάντι 2 καρατίων που περιβάλλεται από δύο μικρότερους πολύτιμους λίθους σε σχήμα καρδιάς. Το δαχτυλίδι αποτιμάται σε περίπου 150.000 δολάρια.
9.Ότομ Φίλιπς
Είναι η σύζυγος του Πίτερ Φίλιπς, ο οποίος είναι γιος της Πριγκίπισσας Άννας. Γνωρίστηκαν το 2003 και της έκανε πρόταση γάμου με ένα οβάλ διαμαντένιο μονόπετρο, το οποίο το περιέβαλλαν και άλλα διαμάντια.
10.Ζάρα Τίνταλ
Η Ζάρα Τίνταλ έλαβε ένα ειδικά σχεδιασμένο διαμαντένιο μονόπετρο από τον πρώην επαγγελματία παίκτη ράγμπι Mike Tindall.
11.Κέιτ Μίντλετον, Δούκισσα του Κέιμπριτζ
Ο Πρίγκιπας Ουίλλιαμ έδωσε στην Κέιτ το δαχτυλίδι αρραβώνων της μητέρας του κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στην Κένυα.
12.Καμίλλα, Δούκισσα της Κορνουάλης
Ο πρίγκιπας Κάρολος έκανε πρόταση γάμου στην Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς με ένα διαμαντένιο δαχτυλίδι που άνηκε στη βασιλομήτωρ. Το κόσμημα Art Deco είναι ένα από τα μεγαλύτερα δαχτυλίδια αρραβώνων της βασιλικής οικογένειας και λέγεται ότι είναι και ένα από τα πιο ακριβά.
13.Μέγκαν Μαρκλ
Ο πρίγκιπας Χάρι σχεδίασε μόνος του το δαχτυλίδι αρραβώνων, που αποτελείται από 3 διαμάντια. Το κεντρικό διαμάντι προέρχεται από την Μποτσουάνα, η οποία είναι αγαπημένος προορισμός του ζευγαριού. Και οι δυο πιο μικρές πέτρες άνηκαν στην μητέρα του Χάρι, την πριγκίπισσα Νταϊανα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.