Γνωστός συνθέτης: Στα 18 μου δούλεψα ως μουσικός σε strip bar

Μπορεί σήμερα να είναι ένας σπουδαίο συνθέτης ωστόσο πέρασε από πολλές φάσεις μέχρι να αποφασίσει τι ήθελε να κάνει στη ζωή του.
Σπούδασε φιλοσοφία ενώ στα 18 του δούλευε σε strip bar.
Ποιος είναι;
Ο λόγος για τον Γκόραν Μπρέγκοβιτς που μίλησε για τη ζωή του στην εφημερίδα Αγορά
.

Γεννηθήκατε στο Σαράγεβο από πατέρα κροατικής καταγωγής και μητέρα από τη Σερβία. Ο διαχωρισμός των δύο κοινωνιών επηρέασε τη ζωή σας;

Η ζωή μου άλλαξε μετά τον πόλεμο. Πριν από τον πόλεμο, σχεδόν είχα αποσυρθεί, δεν χρειαζόταν να παίξω άλλο, ήμουν γεμάτος. Στο Παρίσι έκανα, όμως, την αρχή μιας δεύτερης καριέρας και μου δόθηκε η ευκαιρία να κάνω μουσική που θα μου έδινε δημοσιότητα. Αν δεν ήταν ο πόλεμος, δεν θα είχε γίνει αυτό.

Πώς ξεκινήσατε την καριέρα σας;

Ξεκίνησα βιολί σε μουσικό σχολείο, αλλά ήμουν ατάλαντος και σταμάτησα στη δεύτερη τάξη. Η μητέρα μου στη συνέχεια μου αγόρασε μια κιθάρα, αν και εγώ ήθελα να πάω σε σχολή καλών τεχνών, αλλά αντιμετώπισα μεγάλες κόντρες από την οικογένεια μου. Έπαιξα μπάσο, άλλαξα πολλά σχολεία λόγω διαγωγής, αλλά στο τέλος με κέρδισε η κιθάρα. Στα δεκαεπτά, κατά τη διάρκεια του κομμουνισμού στη Γιουγκοσλαβία, έπαιξα μουσική σε strip bar. Στα δεκαοκτώ μου δούλεψα ως μουσικός σε strip bar στην Ιταλία, αλλά η μητέρα μου με γύρισε πίσω με το ζόρι. Έτσι, πήγα για τέσσερα χρόνια στο πανεπιστήμιο και σπούδασα φιλοσοφία.

Πηγή: Αγορά

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.