Αυτή είναι όλη η αλήθεια για την ξεφτίλα του SurvivorGr (1)


Με την προσθήκη καλών ξένων σειρών και ταινιών ο ΣΚΑΪ άρχισε από πέρσι να κερδίζει έδαφος. Η απόφαση των στελεχών του να εντάξουν τάλεντ σόου στο πρόγραμμα οδήγησε το κανάλι από την πέμπτη θέση στην τρίτη. Survivor
Του Σωτήρη Μανιάτη
Με το «Survivor» όμως τα ποσοστά του εκτοξεύτηκαν και το τελευταίο διάστημα σκαρφαλώνει στην κορυφή, αφήνοντας πίσω τον ΑΝΤ1 που διατηρούσε τα ηνία μέχρι πρόσφατα.
Για το χρονικό διάστημα που διερευνήσαμε, 13/2-13/3/2017, ο ΣΚΑΪ σε σχέση με το ίδιο διάστημα πέρσι έχει σχεδόν διπλασιάσει τους τηλεθεατές του στο σύνολο του προγράμματος. Τον παρακολουθούν κατά μέσον όρο 160.000 άτομα περισσότερα καθώς πέρσι προσέλκυσε το ενδιαφέρον 180.000 τηλεθεατών, ενώ φέτος φτάνει τους 340.000.

IMG_6463

«Χοντρές» δουλειές

Και να σκεφτεί κανείς ότι ουσιαστικά το «Survivor» το πήραν στον ΣΚΑΪ σχεδόν… υποχρεωτικά, καθώς μόνον έτσι δίνονταν τα δικαιώματα και του τάλεντ σόου που ήθελαν, του «Voice», το οποίο επίσης πήγε εξαιρετικά. Και τα δύο ανήκουν στον Ατζούν Ιλιτζαλί, τον Τούρκο επιχειρηματία των μίντια που είχε την περιβόητη συνάντηση με τον Ελληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο περιθώριο του ποδοσφαιρικού αγώνα Τουρκία – Ελλάδα.

Θεωρείται αγαπημένο «παιδί» της κυβέρνησης Ερντογάν και κατέχει μέσω του ομίλου «Acun Medya» το 70% του καναλιού «TV8» στην Τουρκία, το 40% του καναλιού τηλεπωλήσεων «Shop90» (πρώην MNG Shop), τα διαδικτυακά sekiz.com και acunn.com και την «Acun Medya», εταιρεία παραγωγής ριάλιτι, τάλεντ σόου κ.ά.

To υπόλοιπο 30% του «ΤV8» ανήκει στον κολοσσό της τουρκικής αγοράς, όμιλο «Dogus Yayin Grubu» που έχει παρουσία και στην Ελλάδα, με συμμετοχές σε «Χίλτον», Αστέρα Βουλιαγμένης, Μαρίνα Φλοίσβου κ.ά.

Ο Ατζούν Ιλιτζαλί διαθέτει τα δικαιώματα διάφορων τάλεντ σόου, ριάλιτι και τηλεπαιχνιδιών για όλα τα Βαλκάνια. Για τις παραγωγές του στην Ελλάδα δημιούργησε, τον Ιανουάριο του 2016, την «Acun Medya Ανώνυμη Εταιρεία Παραγωγής Τηλεοπτικών Προγραμμάτων», ενώ είχε διερευνήσει και την πιθανότητα να αποκτήσει και κανάλι στη χώρα μας.

Στο ελληνικό «Survivor», με παρουσιαστή τον Σάκη Τανιμανίδη, που γίνεται στον Αγιο Δομίνικο οι «διάσημοι» παίρνουν μηνιαία αποζημίωση, καθένας ανάλογα με το συμβόλαιο που έχει διαπραγματευτεί. Δεν είναι ξεκάθαρο τι ακριβώς γίνεται με τους «μαχητές» ενώ όλοι διεκδικούν το μεγάλο έπαθλο, τα 100.000 ευρώ που θα πάρει ο νικητής.

Από την πρώτη του μετάδοση (13/2) το ριαλιτοπαίχνιδο του ΣΚΑΪ εκτόξευσε τα ποσοστά τηλεθέασης με αποτέλεσμα το τελευταίο διάστημα το κανάλι του Φαλήρου να βρίσκεται στην κορυφή με μέσο τηλεμερίδιο στο σύνολο του προγράμματος που φτάνει ή και ξεπερνά κάποιες μέρες το 20%! Κι αυτό παρά τις υπερβολικές δόσεις καθώς μεταδιδόταν τέσσερις μέρες την εβδομάδα με διάρκεια άνω των τριών ωρών ημερησίως!

Είναι χαρακτηριστικό ότι την προηγούμενη εβδομάδα (6-12/3/2017) στην πρώτη 20άδα του πίνακα της Nielsen επτά θέσεις καταλαμβάνει το «Survivor» και τα «Highligts» του.

Ο ΣΚΑΪ ξεκίνησε πλέον να μεταδίδει το «Survivor» και κάθε Πέμπτη κάτι που θα διατηρηθεί μέχρι και το Πάσχα, καθώς μετά θα ξεκινήσει και το «The X Factor». Σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen για το διάστημα 13/2 έως και 13/3/2017, το «Survivor» παρακολουθούσαν κατά μέσον όρο 1.487.000 τηλεθεατές.

Από ρεκόρ σε ρεκόρ

Τη μεγαλύτερη τηλεθέαση την έκανε στις 13/3 (1.878.000 τηλεθεατές) ενώ συνεχώς κάνει τα δικά του ρεκόρ. Την ίδια μέρα, για παράδειγμα, έστω για ένα λεπτό το ριαλιτοπαίχνιδο παρακολούθησαν 2.429.126 τηλεθεατές με το νεανικό κοινό (15-44 ετών) να φτάνει το 57,7%, ενώ άγγιξε κάποια στιγμή ακόμα και το 66,9%!

Οι τηλεθεατές του ριάλιτι σύμφωνα με τις καταγραφές της Nielsen για το διάστημα 13/2-13/3/2017 προέρχονται κατά 14% (μερίδιο 34,1%) από την Αττική και κατά 14,5% (μερίδιο 33,1%) από το υπόλοιπο Ελλάδας εκτός Αττικής.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.