Τι κινδύνους κρύβει το Survivor για την υγεία των παικτών – «Καμπανάκια» από τους ειδικούς

Τι κινδύνους κρύβει το Survivor για τους συμμετέχοντες; Μήπως παίζον κορόνα γράμματα τη σωματική και ψυχική υγεία τους για χάρη της δημοσιότητας και του χρηματικού επάθλου των 100.000 ευρώ;
Όπως όλα δείχνουν, οι «μαχητές» και οι «διάσημοι» βρίσκονται εκτεθειμένοι σε κινδύνους. Η κλινική διαιτολόγος – διατροφολόγος Χριστίνα Μπαλαμώτη και η ψυχολόγος Ειρήνη Μάλη μιλούν στην Espresso για τις οργανικές και τις ψυχικές διαταραχές με τις οποίες ενδέχεται να επιστρέψουν οι παίκτες στην Ελλάδα.
«Η αναγκαστική αποχή από το φαγητό και επομένως η χαμηλή θερμιδική πρόσληψη έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση βάρους από μυϊκό ιστό. Κάτι τέτοιο μπορεί να οδηγήσει σε δυσλειτουργία του οργανισμού και σε αυξημένο κίνδυνο για τραυματισμούς, ενώ μακροπρόθεσμα, επειδή χάνεται αθροιστικά πολύς μυϊκός ιστός, μπορεί να προκληθούν ατροφία του μυοκαρδίου και αρρυθμίες. Επίσης μπορεί να εμφανιστούν ορθοστατική υπόταση, αφυδάτωση, μη ανοχή στο κρύο, εξάντληση, ξηρότητα στο δέρμα, απώλειες μαλλιών και διαταραχές έμμηνου κύκλου!» αναφέρει η κ. Μπαλαμιώτη.
Η ψυχολόγος Ειρήνη Μάρη θεωρεί ότι θα ήταν χρήσιμη η βοήθεια των παικτών από ειδικούς ψυχολόγους μετά το τέλος του «Survivor».
«Ο περιορισμός ενός ανθρώπου σε συγκεκριμένο μέρος που του στερεί το δικαίωμα της επιλογής θεωρείται από πολλούς είδος βασανισμού και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές ψυχικές και σωματικές βλάβες. Κυρίως κατάθλιψη αλλά και άλλες ψυχικές διαταραχές έχουν καταγραφεί σε παίκτες μετά την ολοκλήρωση τέτοιων παιχνιδιών» ισχυρίζεται η κ. Μάρη κρούοντας κατά κάποιο τρόπο τον κώδωνα του κινδύνου.

Πηγή: Espresso

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.