Η αντίδραση ενός σκύλου όταν «μαθαίνει» ότι «Μένουμε σπίτι» – Δείτε το βίντεο

Δείτε το βίντεο της Έφης Μοσχοπούλου που μένει σπίτι λόγω κορωνοϊού και μας υπενθυμίζει πως το σκυλί καταλαβαίνει και η ζωή μαζί του είναι πιο εύκολη όταν φροντίσεις να τον εκπαιδεύσεις και να μάθεις τη γλώσσα σώματός του

Στο άψε – σβήσε έκανε το γύρο των social media, βίντεο που δείχνει ένα γλυκύτατο σκυλάκο της φυλής Μπιγκλ να «ανοίγει διάλογο» με την ιδιοκτήτρια/κηδεμόνα του, μόλις του ανακοινώνει ότι «Μένουμε σπίτι».

Ο αξιαγάπητος τετράποδος «πρωταγωνιστής» του βίντεο είναι ο Αλήτης – Freedom και η φωνή που ακούγεται, της κυρίας Έφης Μοσχοπούλου.

Όταν, λοιπόν, η κηδεμόνας του Αλήτη – Freedom του λέει ότι δεν θα πάνε βόλτα και μπορεί να βγει στο μπαλκόνι, εκείνος με βλέμμα απορίας και ανησυχίας, αλλά και με «φωνή» συγκρατημένης διαμαρτυρίας, εκφράζει τη δυσαρέσκειά του. Στο τέλος, όμως, της «συζήτησης» ο Αλήτης – Freedom δείχνει συγκατάβαση, γιατί το λέει ο άνθρωπος της ζωής του.

«Το σκυλί καταλαβαίνει. Μπορεί να καταλάβει. Η ζωή με έναν σκύλο είναι πιο εύκολη όταν φροντίσεις να τον εκπαιδεύσεις, να μάθεις τη γλώσσα σώματός του, να κατανοείς το ύφος του. Να έχεις μια πλήρη εικόνα για εκείνον. Να σέβεσαι τη φύση του και να καλύπτεις τις ανάγκες του», μας λέει η κα Μοσχοπούλου.

Ο Αλήτης – Freedom είναι ο πρώτος της σκύλος, παρόλο που από μικρή τα αγαπούσε και είχε επαφή μαζί τους. Όταν αποφάσισε να βάλει στη ζωή της έναν σκύλο, προνόησε και ρώτησε κτηνίατρο, εκπαιδευτή, διάβασε βιβλία, έτσι ώστε να γνωρίσει, πριν από την άφιξή του, το νέο μέλος της οικογένειάς της. Και τον εκπαίδευσε.

«Ήταν μία συνειδητοποιημένη επιλογή. Άλλαξα το πρόγραμμά μου και το προσάρμοσα στις ανάγκες του. Δεν θα κάνω ποτέ κάτι που να τον πιέζει και να τον στρεσάρει, παρά μόνον ό,τι τον ευχαριστεί. Έχουμε απίστευτη επικοινωνία και «χημεία». Είναι ο χαρακτήρας που μου ταιριάζει. Είναι η λατρεία μου», μας αφηγείται η κα Μοσχοπούλου και συμπληρώνει: «Διανύουμε μια δύσκολη κατάσταση και πρέπει να προσέχουμε. Τηρούμε τους κανόνες, περιορίζουμε τις βόλτες με τον σκύλο μας και φροντίζουμε για την καθαριότητά του.

Προσωπικά, δεν μας αγγίζει και δεν μας επηρεάζει, καθώς πάντα ήμουν επιμελής με το καθάρισμα του Αλήτη – Freedom μετά τη βόλτα».

Ο Αλήτης – Freedom τον Ιούλιο θα γίνει τεσσάρων ετών. Όπως μας αφηγείται η κα Μοσχοπούλου, είναι πολύ εκφραστικό και «ομιλητικό» σκυλί, και όταν υπάρξει «διαφωνία» μεταξύ δύο φίλων του δεν διστάζει να τους χωρίσει. Μάλιστα, είχε έναν γεράκο φιλαράκο, που όταν καθόταν κάτω, εκείνος στεκόταν όρθιος μπροστά του και τον προστάτευε.

Δείτε, λοιπόν, στο βίντεο πώς ένα «πνεύμα αντιλογίας» πείθεται μέσα σε λίγα λεπτά.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.