ΤΟ GRAND FINALE ΤΟΥ KARL LAGERFELD ΣΤΗ Chanel -Μας έδειξε τι θα πει σικάτο ντύσιμο το χειμώνα [εικόνες]

«Είναι σαν να περπατάς σε έναν πίνακα». Τα λόγια του Karl Lagerfeld, μαζί με την αξέχαστη κληρονομιά του γέμισαν το Grand Palais στο Παρίσι την περασμένη εβδομάδα όπου παρουσιάστηκε η τελευταία συλλογή του μόδιστρου θρύλου, για τη Chanel. Η συλλογή  Fall-Winter 2019/20 Ready-to-Wear που έμελε να είναι και το κύκνειο άσμα του.

Γνωστός για τα σόου υπερπαραγωγή για τη Chanel, το grand finale του Karl Lagerfeld στο γαλλικό Οίκο μόδας δόθηκε δύο εβδομάδες μετά το θάνατό του, το πρωί της περασμένης Τρίτης, με το Grand Palais να έχει μεταμορφωθεί για χάρη της Chanel σε ένα όμορφο χιονισμένο χωριό με γραφικά αλπικά σαλέ.

Ενα σόου grand finale κατά τη διάρκεια του οποίου η Chanel απέτισε φόρο τιμής στον επί 35 χρόνια καλλιτεχνικό της διευθυντή με μια σειρά από όμορφα αφιερώματα.

Λίγο πριν ξεκινήσει το σόου το Grand Palais πλημμύρισε με την ηχογραφημένη φωνή του Karl Lagerfeld. «Είναι σαν να περπατάς σε έναν πίνακα», ακουγόταν να λέει. Στη συνέχεια οι πόρτες του σαλέ Γαρδένια, άνοιξαν και εμφανίστηκαν τα μοντέλα της Chanel. Συγκεντρώθηκαν στην κορυφή και κράτησαν ενός λεπτού σιγής, αποτίοντας φόρο τιμής στον Karl Lagerfeld.

Σε κάθε κάθισμα για τους καλεσμένους του σόου είχε τοποθετηθεί ένα σκίτσο του Karl Lagerfeld που απεικόνιζε τον ίδιο με την ιδρύτρια του Οίκου, την θρυλική Coco Chanel και τη φράση «the beat goes on…».

Το σετ συνέθετε μια εικόνα γιορτής παρά πένθιμης. Το μήνυμα ήταν ένα, ο Karl Lagerfeld έφυγε, η Chanel συνεχίζει.

Και φυσικά, από το συγκεκριμένο σόου δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι μούσες του Karl Lagerfeld.

H Cara Delevingne άνοιξε το σόου φορώντας ένα μακρύ πιε ντε πουλ ασπρόμαυρο μακρύ τουίντ παλτό. 

Εκεί και η Penelope Cruz η οποία έκανε μια εμφάνιση έκπληξη στο σόου, ντυμένη στα λευκά, με μια δημιουργία γεμάτη κίνηση κρατώντας ένα λευκό λουλούδι, λέγοντας το δικό της, όμορφο αντίο στον Karl Lagerfeld.

Και φυσικά, στην πρώτη σειρά των καθισμάτων ήταν όλες του οι φίλες:  Naomi Campbell, Marion Cotillard, Kristen Stewart, Janelle Monae, Monica Bellucci, Claudia Schiffer.

Το σετ

Κορυφές μέχρι εκεί που μπορεί να δει το μάτι, χιονισμένα σαλέ και ένας κεντρικός δρόμος στα λευκά. Ενα υπέροχο κατάλευκο χωριό ιδανικό για να καλωσορίσει τη συλλογή  Fall-Winter 2019/20 Ready-to-Wear της Chanel.

Μια μεταμόρφωση του Grand Palais που είχε φανταστεί ο Karl Lagerfeld μαζί με το δεξί του χέρι και διάδοχό του στη Chanel Virginie Viard, για να παρουσιάσουν τη νέα συλλογή. Ενα κλασικό χειμωνιάτικο σκηνικό για μια χειμερινή συλλογή. Τόσο απλό αλλά και τόσο μεγαλοπρεπές, ιδιαίτερο και εντυπωσιακό συνάμα.

Φορώντας χοντρά παπούτσια με πλατφόρμες, προστατευμένες από το κρύο κάτω από τουίντ καπέλα fedora, οι κομψές κάτοικοι του ορεινού χωριού -τα μοντέλα της Chanel δηλαδή- απέπνεαν φίνο ρομαντισμό περπατώντας πάνω στο «φρέσκο» χιόνι.

Δημιουργίες με την υπογραφή του Karl Lagerfeld και της Virginie Viard με έντονα ανδρόγυνα στοιχεία, το στιλ που τόσο έχει ταυτιστεί με τη Chanel.

Σαλέ σικ

Το θέμα της συλλογής ήταν σαλέ-σικ και κινήθηκε στο γνώριμο στιλ του Karl Lagerfeld για τη Chanel.

Τα χρώματα

Τα χειμερινή παλέτα της Chanel συνθέτουν το λευκό, το μπεζ, το μαύρο και το navy blue, αλλά και το φούξια, το κόκκινο-καφές και το σμαραγδί.

Τα υφάσματα

Πιε ντε πουλ, καρό και έντονα μοτίβα, νιφάδες χιονιού, σεβρόν, απομίμηση γούνας αστραχάν, καπιτονέ, πλεκτά και φυσικά τουίντ χρησιμοποιήθηκαν κυρίως για τις δημιουργίες της συλλογής Fall-Winter 2019/20 Ready-to-Wear της Chanel. Το τουίντ τονίζει το ανδρόγυνο στιλ στα κοστούμι με τα φαρδιά ψηλοκάβαλα παντελόνια και τα oversize παλτό.

Τα παλτό 

Τα παλτό της συλλογής αυτής της Chanel έχουν ψηλούς γιακάδες ή γιακάδες που πέφτουν σαν σάλι, άλλα έχουν ενσωματωμένες μίνι κάπες ή ενισχυμένα μπολερό με ψεύτικη γούνα. Κάποια ξεχωρίζουν για τα δερμάτινα λουριά, τις μεγάλες τσέπες. Κύριο χαρακτηριστικό η ποικιλία.

Τα τουίντ τζάκετ έχουν μεγάλες μάλλινες πλεξίδες, άλλες έχουν λαιμό καμπάνα ή ενσωματωμένα μπολερό.

Η συλλογή περιλαμβάνει ακόμη υπερμεγέθη μαλακά πλεκτά πουλόβερ αλλά και πουλόβερ κεντημένα με κρύσταλλα ή ζακέτες με μοτίβα.

Τα ρούχα του σκι συνδυάζονται με ρούχα πόλης: Ενα κλασικό μπουφάν σκι συνδυασμένο με ένα φαρδύ παντελόνι τουίντ.

Μια στολή σκι είναι φτιαγμένη ολόκληρη από τρικολόρε τουίντ!

Μπουφάν με τσέπες για να χωρούν το ski-pass, τουίντ τζάκετ συνδυασμένα με pencil φούστες αλλά και δερμάτινα τζάκετ με δερμάτινα παντελόνια.

Πλεκτά κασκόλ, υπερμεγέθης μπλούζες με φραμπαλάδες, κολιέ με αλυσίδες και γυάλινες χάντρες, σκουλαρίκια με λευκά μαργαριτάρια.

Μια συλλογή που βγάζει μια τρυφερότητα, μια συλλογή με τη φινέτσα και το στίγμα της Chanel φτιαγμένη για… κρύα!

Σιλουέτες που αναδύουν κάτι σοφιστικέ, κάτι πολύ… Chanel! Με μοναδικό τρόπο παρά το γεγονός ότι πρόκειται για υπερμεγέθεις δημιουργίες φτιαγμένες σε πολλές περιπτώσεις από χοντρά υφάσματα, τα ρούχα της συγκεκριμένης συλλογής αποπνέουν κάτι έντονα θηλυκό.

Η συλλογή περιλαμβάνει ακόμη second skin τοπ, φούστες και φορέματα από λευκό σιφόν με τυπώματα σκιέρ και φυσικά του θρυλικό λογότυπου της Chanel με το διπλό C.

Και ακόμη δημιουργίες με κυματιστά τελειώματα στο λαιμό και φραμπαλάδες που δίνουν κίνηση στα ρούχα καθώς κουνιούνται με τις κινήσεις του σώματος.

Ο ρομαντισμός αφθονεί με τις μεγάλες μάλλινες κάπες, αλλά και με τα φορέματα με τους μικρούς (claudine) γιακάδες με τις στρογγυλεμένες άκρες, τις φούστες με τα δαντελωτά τελειώματα και τα λευκά σατέν tuxedos.

Μπαλούν, αλά… χιονόμπαλες φούστες και φορέματα από σιφόν και φτερά συνδυασμένα με μπούστα κεντημένα με νιφάδες χιονιού από λευκό χρυσό βινίλ δίνουν το στίγμα της νεωτερικότητας, του νέου και του χιούμορ που χαρακτηρίζουν την Chanel γυναίκα.

Οι τσάντες ιδανικές για το βουνό: Από μαύρο ή λευκό καπιτονέ δέρμα ή από τουίντ με μεγάλο δερμάτινο διπλό C. Αλλες φτιαγμένες από ψεύτικη γούνα και μια θήκη φωτογραφικής μηχανής από πλεκτό shearling.

Αλλά και τσαντάκια μέσης από ψεύτικη γούνα ή δέρμα διακοσμημένα με γυαλιστερές καμέλιες. Και φυσικά minaudières από ρητίνη.

Οι εμβληματικές τσάντες της Chanel… ντύνονται κατάλληλα για να μας ακολουθήσουν στα σλάλομ στις πλαγιές. Η Gabriel’s Chanel, η τσάντα που λανσαρίστηκε πριν δύο χρόνια προ τιμήν της ιδρύτριας του Οίκου, έρχεται σε δέρμα και χνουδωτό τουίντ. Η θρυλική 11.12 είναι κεντημένη με πούλιες και το 2.55 φτιαγμένο από πορτοκαλί νέον καπιτονέ!

Αέναη και συνεχώς ανανεούμενη, αναγνωρίσιμη ακόμη και μέσα στη διαφορετικότητά της σε κάθε συλλογή, η γοητεία της Chanel φωτίζει το χειμώνα με την τολμηρή και εκθαμβωτική της φρεσκάδα.

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.