Κοκορέτσι στο φούρνο – Αυτά είναι τα μυστικά

Εκτός από το αρνάκι, για να εμπλουτίσετε το γιορτινό σας τραπέζι, μπορείτε να φτιάξετε και κοκορέτσι στον φούρνο. Το κοκορέτσι αποτελεί άλλωστε τον νούμερο ένα παραδοσιακό μεζέ για το Πάσχα. Αντί για την σούβλα μπορείτε να ακολουθήσετε τις συνταγές γνωστών σεφ για να έχετε ένα ανάλογο αποτέλεσμα και στον φούρνο.

Κοκορέτσι στον φούρνο από τον Γιώργο Τσούλη

ΥΛΙΚΑ1 κιλό αρνίσια συκωταριά

1 κιλό αρνίσιο έντερο

2 αρνίσιες μπόλιες, μικρές

Χυμό από 2 λεμόνια

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 κ.σ. θυμάρι, ξερό

1 κ.σ. ρίγανη, ξερή

Αλάτι

Πιπέρι

Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.Πλένουμε πολύ καλά το έντερο, το μεταφέρουμε σε ένα μπολ με νερό, αδειάζουμε το χυμό από ένα λεμόνι και το αφήνουμε για μία μέρα. Αφού μουλιάσει για μία μέρα, σουρώνουμε και στραγγίζουμε πολύ καλά το έντερο και το αφήνουμε στην άκρη.
2.Κατόπιν, πλένουμε και στεγνώνουμε πολύ καλά τη συκωταριά, την κόβουμε σε μικρά κυβάκια 5Χ5εκ. και την αδειάζουμε σε ένα μπολ.
3.Ύστερα, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το σκόρδο, το θυμάρι, το χυμό από ένα λεμόνι τη ρίγανη, λίγο ελαιόλαδο, ανακατεύουμε με τα χέρια μας και αφήνουμε στην άκρη.
4.Στη συνέχεια, παίρνουμε ξυλάκια για σουβλάκια και περνάμε τη συκωταριά
5.Έπειτα, ανοίγουμε τις μπόλιες και τυλίγουμε το κάθε κοκορέτσι με αυτές.
6.Αμέσως μετά, παίρνουμε το έντερο και κάνουμε ένα μικρό κόμπο στο κάτω μέρος από το ξυλάκι. Τυλίγουμε σφιχτά το έντερο γύρω από τη συκωταριά. Την ίδια διαδικασία ακολουθούμε και για τα υπόλοιπα ξυλάκια.
7.Κατόπιν, στρώνουμε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα, τοποθετούμε πάνω του μία σχάρα και μεταφέρουμε πάνω της τα ξυλάκια.
8.Ύστερα, αλατοπιπερώνουμε τα κοκορέτσια και τυλίγουμε καλά όλο το ταψί με αλουμινόχαρτο.
9.Τέλος, ψήνουμε τα κοκορέτσια σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στις αντιστάσεις πάνω–κάτω για 50-55 λεπτά περίπου. Αμέσως μετά, αφαιρούμε τη λαδόκολλα και ψήνουμε εκ νέου για να πάρει χρώμα το κρέας.
10.Μόλις είναι έτοιμα τα κοκορέτσια, τα σερβίρουμε ζεστά μαζί με σαλάτα της αρεσκείας μας.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.