Πώς να φτιάξεις κουνουπίδι και να μη μυρίσει το σπίτι

To κουνουπίδι είναι από τα λαχανικά που είτε αρέσει πολύ είτε δεν αρέσει καθόλου. Πάντως, ό,τι και από τα δύο και αν συμβαίνει η μυρωδιά του στο σπίτι, όταν μαγειρεύεται, είναι αρκετά ενοχλητική. Γι’ αυτό, τα παρακάτω tips μπορεί να σου φανούν εξαιρετικά χρήσιμα, προκειμένου να αποφύγεις το «φαινόμενο» της μυρωδιάς.

Τα πράγματα είναι απλά, καθώς αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να κόψεις ένα μικρό κομμάτι βαμβάκι και να το βουτήξεις σε λίγο ξίδι. Έπειτα, το ακουμπάς πάνω στο καπάκι της κατσαρόλας στην οποία βράζεις το κουνουπίδι και η ενοχλητική μυρωδιά εξαλείφεται! Μία άλλη πρόταση είναι να ρίξεις μια φλούδα λεμονιού μέσα στην κατσαρόλα που βράζει το κουνουπίδι. Το λεμόνι θα καλύψει τη μυρωδιά του κουνουπιδιού και έτσι δεν θα «ποτίσει» με τη μυρωδιά του την κουζίνα σου.

Τέλος, αν κατά το μαγείρεμα ξεχάσεις όλα τα παραπάνω, η κατάσταση σώζεται και μετά! Άναψε το μικρό μάτι της κουζίνας σου για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια, σβήσε το και σκορπίσετε στην επιφάνεια του λίγους κόκκους ελληνικού καφέ. Μέσα σε λίγα λεπτά, το σπίτι θα μυρίζει καβουρντισμένο καφέ! Σίγουρα, καλύτερο από το να μυρίζει κουνουπίδι! Μην ξεχνάς πάντως, πως το κουνουπίδι, όπως και το μπρόκολο είναι πολύ θρεπτικά και έτσι κερδίζουν επάξια μία θέση στο τραπέζι μας. Έτσι, λοιπόν, συγκεντρώσαμε κάποιες συνταγές για αυτό το «παρεξηγημένο» λαχανικό, που θα σε κάνουν να το δεις με άλλα μάτια.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.