Φτιάχνουμε την τέλεια πατατοσαλάτα σε μόλις 20 λεπτά

Η πατατοσαλάτα, όπως όλες οι σαλάτες, είναι εύκολο να φτιαχτεί όμως το πιο χρονοβόρο κομμάτι της προετοιμασίας της είναι το βράσιμο της πατάτας, που χρειάζεται τουλάχιστον 40 λεπτά. Κι όμως, υπάρχει και πιο γρήγορος τρόπος…

Πώς; Αντί να βράσετε τις πατάτες ολόκληρες, πρώτα τις καθαρίζετε και μετά τις κόβετε σε ροδέλες. Οι ροδέλες δεν πρέπει να είναι πολύ λεπτές γιατί θα λιώσουν, αλλά ούτε και πολύ χοντρές γιατί θα αργήσουν να βράσουν. Στη συνέχεια, τις πλένετε και τις βράζετε σε νερό που ήδη έχετε βράσει. Σε 20 λεπτά οι πατάτες θα είναι έτοιμες. Όσο βράζουν εσείς ετοιμάζετε τα υπόλοιπα υλικά.

Βράζετε 2 αβγά, ψιλοκόβετε το μαϊντανό και φτιάχνετε ένα μίγμα με ελαιόλαδο, λεμόνι, φρέσκια ρίγανη και αλάτι. Μόλις οι πατάτες βράσουν, τις σουρώνετε προσεκτικά για να μη λιώσουν και τις ρίχνετε σε ένα μπολ. Ανακατεύετε το μίγμα με ελαιόλαδο και μαϊντανό και το περιχύνετε στο μπολ με τις πατάτες όπου έχετε ρίξει και τα βραστά αβγά κομμένα στα 4.

Και η πατατοσαλάτα είναι έτοιμη σε χρόνο ρεκόρ!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.