To απίστευτο μυστικό για τέλεια ξεροψημένο κοτόπουλο

Όπως και να το κάνουμε η ξεροψημένη, τραγανή πετσούλα είναι αυτή που κάνει ένα κοτόπουλο νόστιμο και λαχταριστό. Η αλήθεια είναι όμως ότι ποτέ δεν μπορούμε να πετύχουμε το αποτέλεσμα που απολαμβάνουμε στα εστιατόριο. Μέχρι τώρα τουλάχιστον…

 

Ανακαλύψαμε ένα πανέξυπνο κόλπο στο διαδίκτυο που υπόσχεται ξεροψημένο κοτόπουλο κάθε φορά. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα πολύ δυνατό πιστολάκι μαλλιών, σύμφωνα με την Helen Rosner, food editor του New Yorker. Όπως έδειξε σε tweet της η δημοσιογράφος, χρησιμοποιήσει το σεσουάρ για να στεγνώσει το νωπό κοτόπουλο, ώστε να μην έχει καθόλου υγρά. Με αυτόν τον τρόπο, η πέτσα γίνεται κατά το μαγείρεμα ξεροψημένη και λαχταριστή.

Η αλήθεια είναι ότι η τεχνική αυτή δεν είναι καινούρια. Εδώ και χρόνια, χρησιμοποιείται από ειδικούς του μπάρμπεκιου στον Αμερικάνικο Νότο, από σεφ στην Ιαπωνία αλλά και από μάγειρες κεμπάπ.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.