Μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι στην κατσαρόλα

Το  μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι στην κατσαρόλα  είναι ιδανικό για το Κυριακάτικο τραπέζι, γιατί δίνει την ατμόσφαιρα της θαλπωρής και της ζεστασιάς. Ταιριάζει πολύ με μαρουλοσαλάτα, τυρί και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί! Επάνω απ’ όλα, όμως,  με καλή παρέα που θα πλαισιώνει το τραπέζι μας, γεμάτη κέφι και διάθεση!

Υλικά

Μπορούμε να μαγειρέψουμε το μοσχαράκι κοκκινιστό με κριθαράκι στην κατσαρόλα, εφόσον χρησιμοποιήσουμε τα εξής υλικά:

1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο κομμένο σε μερίδες ( κατά προτίμηση ποντίκι )

1 μεγάλο κρεμμύδι λεπτοκομμένο

Μία σκελίδα σκόρδο

2 με 3 ντομάτες ψιλοκομμένες

1 με 2 φύλλα δάφνης

5  μπαχάρια

4 με 5 κουταλιές  της  σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε σε χαμηλή πάντα φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο. Μόλις μαλακώσει,  ρίχνουμε τη ντομάτα και τη σοτάρουμε κι αυτήν.

Στη συνέχεια, βάζουμε και το κρέας να θωρακιστεί και αυτό, τα μπαχαρικά, καθώς και το πιπέρι. Βάζουμε νερό να σκεπάσει το κρέας κι όταν πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά. Θα αλατίσουμε το κρέας, όταν θα έχει πια μαλακώσει. Το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και μετράμε τέσσερα ποτήρια ζουμί προς ένα ποτήρι κριθαράκι. Αφού πάρει μια βράση, τότε χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, για να μην κολλήσει το κριθαράκι.

Αφήνουμε να έχει το φαγητό μας, λίγο ζουμάκι, γιατί το κριθαράκι «τραβάει»  και ρίχνουμε το ελαιόλαδο στο τέλος ωμό. Προσθέτουμε μέσα και το κρέας, κλείνουμε το καπάκι, το βγάζουμε από τη φωτιά και  το αφήνουμε να μελώσει. Ρίχνουμε από επάνω ό,τι τυρί μας αρέσει:Μυζήθρα, ανθότυρο, πεκορίνο ή παρμεζάνα. Όλα του ταιριάζουν. Απολαμβάνουμε με  καλό κρασί, καλή διάθεση και παρέα!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.