Τραγανά δαχτυλίδια μήλου με κανέλλα

Σ’ ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη ζάχαρη, το αλάτι και την κανέλα.  Σ’ ένα μικρότερο μπολ αναμιγνύετε το αυγό και το ξινόγαλα. Σ’ ένα τρίτο μπολ βάζετε τα υλικά της επικάλυψης (κανέλα και την ζάχαρη) και τα ανακατεύετε.
Υλικά
4 μεγάλα μήλα
1 φλυτζ. αλεύρι                           
¼ κουτ. γλ. baking powder
2 κουτ. σούπας ζάχαρη sugar
¼ κουτ. γλ. αλάτι
⅛ κουτ. γλ. κανέλλα
1 αυγό (χτυπημένο)
1 φλυτζ. ξινόγαλα 
αραβοσιτέλαιο για το τηγάνισμα
για την επικάλυψη
⅓ φλυτζ. ζάχαρη
2 κουτ. γλ. κανέλλα
Κόβετε το μήλο σε ροδέλες (πάχους περίπου ½ εκατοστό). Στην συνέχεια, με ένα μαχαίρι αφαιρείτε τον πυρήνα του μήλου και το υπόλοιπο κομμάτι με την βοήθεια ενός στρογγυλού κόπτη (κουπ πατ) μπισκότου, το κόβετε σε δαχτυλίδια. Αν δεν έχετε τέτοιο εργαλείο, τότε με ένα μυτερό μαχαίρι φτιάξτε μόνοι σας τα δαχτυλίδια
Ανακατέψτε καλά το περιεχόμενο των δύο μπολ  (αλεύρι & γάλα με αυγό) για να  φτιάξετε το κουρκούτι σας. Ζεσταίνετε το λάδι σ’ ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βυθίστε τα δαχτυλίδια του μήλου μέσα στο κουρκούτι και τηγανίστε τα λίγα λίγα για να έχετε τον έλεγχο ότι έχουν ροδίσει καλά και από τις δύο πλευρές.  Μόλις τα δαχτυλίδια ροδίσουν καλά και αρχίζουν να γίνονται τραγανά, βγάλτε τα από το τηγάνι και ακουμπήστε τα σ’ ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας από κάτω για να «τραβήξει» το πολύ το λάδι.
Μετά από λίγα δευτερόλεπτα και ενώ είναι ακόμα ζεστά, βουτήξτε τα στο μπολ με τα υλικά της επικάλυψης για «σταθεί» η ζάχαρη με την κανέλα πάνω τους!

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.