Το πιο καυτερό… παγωτό στον κόσμο

Η Σκώτια δεν είναι το πρώτο μέρος που σκεφτόμαστε όταν ακούμε για πικάντικο και καυτερό φαγητό. Κι όμως ένα καφέ στην Γλασκόβη, από την περασμένη γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, εγκαινίασε ένα παγωτό που είναι «εμπλουτισμένο» με πιπεριές Καρολίνα Ρίπε, τις πιο καυτερές πιπεριές του κόσμου!

AdTech Ad

Το παγωτό ονομάζεται «Respiro De Diavolo», δηλαδή «Ανάσα του Διαβόλου» και είναι τόσο καυτερό που όποιος τολμήσει να το δοκιμάσει θα πρέπει να είναι ενήλικας και θα πρέπει να υπογράψεις υπεύθυνη δήλωση πριν το φας. Κι αυτό γιατί τοι καφέ σε προειδοποιεί: «Μπορεί να προκαλέσει τραύματα στο σώμα, ασθένεια και ίσως απώλεια της ζωής».

Και έχουν ένα δίκιο. Το παγωτό είναι 500 φορές πιο καυτερό από το ταμπάσκο. Οι υπάλληλοι πρέπει να φορούν γάντια όταν το φτιάχνουν!

Προέρχεται από μια παλιά ιταλική συνταγή και κατασκευάζεται καθημερινά από φρέσκα υλικά, με μερικά να εισάγονται κατευθείαν από την Ιταλία. Είναι όντως τόσο καυτερό; Ένας δημοσιογράφος του Glasgow Live ανέφερε πως ήταν «σαν να τον χτύπησε ένα τσουνάμι πόνου, σχεδόν αμέσως». ήπιε αμέσως νερό και έφαγε μια σοκολάτα για να μειώσει το σοκ, ενώ παραδέχθηκε πως άντεξε μόνο δυο κουταλιές.

Εσείς, θα το δοκιμάζατε;

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.