Μπαβαρουάζ με ανανά

Πλούσια σε βιταμίνη C,με μόλις 163 θερμίδες και λίγα λιπαρά,κατατάσσεται πανηγυρικά στις πιο νόστιμες light κρέμες που έχουμε δοκιμάσει.Δροσερή για να μπορείτε να την απολαύσετε και τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Υλικά
  • 500 γρ. γάλα φρέσκο, πλήρες
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 6 κρόκοι αυγών
  • 1 κλωναράκι βανίλιας, σχισμένο κατά μήκος στη μέση
  • 15 γρ. ζελατίνα σε φύλλα (3 των 5 γρ. ή 6 των 2,5 γρ.)
  • 400 γρ. γιαούρτι αγελάδας με 2% λιπαρά
  • 12 ροδέλες ανανά, φρέσκες ή από κομπόστα, στραγγισμένες και κομμένες σε κυβάκια

Μερίδες: 12, Προετοιμασία: 1 ώρα και 15΄

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το γάλα με τη βανίλια. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με τους κρόκους, προσθέτοντας λίγο από το γάλα. Αδειάζουμε κι αυτό το μείγμα στην κατσαρόλα με το υπόλοιπο γάλα και τοποθετούμε στη φωτιά. Στο μεταξύ βάζουμε τις ζελατίνες να μουλιάσουν μέσα σε ένα μπολ με λίγο κρύο νερό.
Ανακατεύουμε το μείγμα του γάλακτος συνεχώς μέχρι να δέσει ελαφρώς και να αρχίσει να αχνίζει έντονα (αν έχουμε θερμόμετρο, ελέγχουμε πότε θα φτάσει στους 84°C-85°C). Προσέχουμε όμως να μη βράσει γιατί θα «κόψει». Κατεβάζουμε από τη φωτιά και το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος, για να μη μείνει στη ζεστή κατσαρόλα. Προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνας, που είχαμε βάλει στο νερό, αφού τα στύψουμε, και ανακατεύουμε ώστε να λιώσουν. Αφήνουμε το μείγμα κατά μέρος μέχρι να χλιαρύνει αρκετά και η θερμοκρασία του να πέσει κάτω από τους 35°C (δηλαδή να το νιώθουμε στο χέρι ελαφρώς χλιαρό προς κρύο). Προσθέτουμε το γιαούρτι, ανακατεύουμε απαλά και γεμίζουμε 12 ποτήρια. Αφήνουμε τις κρέμες στο ψυγείο μέχρι να κρυώσουν καλά, για τουλάχιστον 3 ώρες, και τις γαρνίρουμε με κυβάκια ανανά (1 ροδέλα ανά ποτήρι).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.