Η εναλλακτική πρόταση: Μαγειρίτσα με μανιτάρια

Η μαγειρίτσα δεν χρειάζεται να γίνει με εντόσθια. Μπορεί να φτιαχτεί εξίσου νόστιμη και με μανιτάρια, χωρίς να καταλάβει κάποιος τη διαφορά στη γεύση! Τα μανιτάρια είναι σαφώς πιο υγιεινά από το κρέας και δεν προκαλούν βαρυστομαχιά.

Υλικά για 6 άτομα:

700 γρ. διάφορα μανιτάρια
10 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 φλιτζάνι του καφέ ελαιόλαδο
1 φλιτζάνι του καφέ ρύζι για σούπα
5 φρέσκα φύλλα μαρουλιού
200 γρ. αντίδια
1 φλιτζάνι του καφέ άνηθος
2 αυγά
Χυμός από 1½ λεμόνι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σκουπίζεις καλά τα μανιτάρια με ένα βρεγμένο πανί. Αν έχεις άσπρα στρογγυλά, τα ξεφλουδίζεις, ενώ όσα είναι μεγάλα τα κόβεις σε κομμάτια.

Πλένεις καλά τα αντίδια και τα φύλλα μαρουλιού και τα κόβεις σε χοντρά κομμάτια.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνεις το ελαιόλαδο και ρίχνεις μέσα τα φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα. Τα σοτάρεις ελαφρά και προσθέτεις το ρύζι. Ανακατεύεις και ρίχνεις τα μανιτάρια. Δυναμώνεις τη φωτιά και τα αφήνεις να μαγειρευτούν μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Κατόπιν προσθέτεις τα φύλλα μαρουλιού και τα αντίδια και ανακατεύεις ωσότου μαραθούν τα χορταρικά. Ρίχνεις 2-3 ποτήρια ζεστό νερό, αλατίζεις και αφήνεις τη σούπα να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά.

Ετοιμάζεις το αυγολέμονο: Χτυπάς χωριστά τους κρόκους από τα ασπράδια. Στη συνέχεια ενώνεις τα αυγά σε ένα πιάτο, προσθέτεις το λεμόνι, 2-3 δόσεις (με μία κουτάλα) από το υγρό της σούπας και ρίχνεις το μείγμα μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύεις καλά και αφήνεις να πάρει μια βράση.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.