Οι ρίζες του cheesecake ξεκινούν από την αρχαία Ελλάδα

Πιθανόν να το τοποθετούσατε στην Αμερική ή στην Αγγλία, αλλά στην πραγματικότητα, οι ρίζες του cheesecake ξεκινούν από την αρχαία Ελλάδα κι έχουμε πολλά να μάθουμε γι’ αυτό.

Είναι πλούσιο, λαχταριστό, γεμάτο τυρί κρέμα και κυκλοφορεί σε διάφορες εκδοχές, με πιο διαδεδομένη το βύσσινο και το κεράσι ως τόπινγκ. Κι όσο κι αν ακούγεται ξενόφερτο, η αλήθεια είναι ότι μια αρχαία του μορφή εντοπίζεται στην αρχαία Ελλάδα, όπου μάλλον ήταν και δημοφιλής, πριν ακόμη εισβάλλουν οι Ρωμαίοι.

Η πιο πρώιμη αναφορά του είναι από τον γιατρό Αίγιμο τον 5ο αιώνα π.Χ., ο οποίος έγραψε ένα βιβλίο για την τέχνη αυτού του γλυκού, το πλακουντοποιικόν σύγγραμμα, (πλακούντας ήταν τότε η ονομασία του γλυκίσματος).

Συγκεκριμένη αναφορά υπάρχει στους Δειπνοσοφιστές του Αθήναιου, αλλά και στα συγγράματα γαστρονομίας από τον Αρχέστρατο τον 3ο αιώνα π.Χ., όπου στην τότε μορφή το γλυκό είναι επίπεδα ζύμης γεμισμένα με μέλι και μαλακό τυρί.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.