ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ κουραμπιέδες.

Ξεκινάμε σπάζοντας τα καρύδια σε 2 με 3 κομμάτια. Βάζουμε το βούτυρό μας στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 μόνο λεπτό, μόνο για να μαλακώσει, όχι να λιώσει.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το βούτυρο, 3 – 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη (ή άχνη) και ξεκινάμε να τα ανακατεύουμε στο «μίξερ» (ή και με τα χέρια) ρίχνοντας σιγά σιγά το αλεύρι και τα καρύδια. Τα ρίχνουμε εναλλάξ. Βάζουμε και το μπέικιν πάουντερ. Για το αλεύρι προσοχή, να μην σφίξει πολύ το μείγμα μας και είναι αδύνατο να πλαθούν. Αν γίνει κάτι τέτοιο, προσθέτουμε λίγο βούτυρο. Όταν τελειώσουμε με τα υλικά μας, δοκιμάζουμε το μείγμα μας, αν είναι, όσο γλυκό θέλουμε και αν μπορεί να πλαθεί.

Μέχρι να τα πλάσουμε, ανάβουμε και το φούρνο στους 160 βαθμούς, παίρνουμε ένα ταψί και απλώνουμε μία λαδόκολλα. Φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες, σε ό,τι σχήμα θέλουμε και τους βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Όταν τελειώσει το ψήσιμο και όπως είναι καυτοί, τους «βουτάμε» στην άχνη ζάχαρη και στη γιορτινή μας πιατέλα…

Καλή επιτυχία!!!


Υλικά Συνταγής

Περίπου 600 με 700γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις.
500γρ. καρύδια.
250γρ. Lurpak βούτυρο.
1 μπέικιν πάουντερ.
3 – 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη(ή άχνη).
400γρ. άχνη ζάχαρη.

 

(Πηγή)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.