Super League 1, Παναθηναϊκός – ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Ευρωπαίος ξανά – Δείτε τα γκολ

Με σπουδαία εμφάνιση ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα σε αγώνα της 9ης ημέρας της Super League 1 και για πρώτη φορά μετά από το 2017 εξασφάλισε την έξοδο του στην Ευρώπη.

Έτσι έπαιξαν

Ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με τον Μπρινιόλι κάτω από τα δοκάρια. Αριστερός μπακ ο Χουάνκαρ, δεξιός ο Κώτσιρας και ο Βέλεθ με τον Σένκεφελντ στο κέντρο της άμυνας. Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς η τριάδα στην μεσαία γραμμή. Αϊτόρ αριστερός εξτρέμ, Παλάσιος δεξιός και στην κορυφή ο Μακέντα.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα του Ηρακλή Μεταξά παρατάχθηκε με τον Λοντίγκιν στην υπεράσπιση της εστίας. Ο Σάλιακας δεξιός μπακ, ο Οικονομόπουλος αριστερός και ο Παντελάκης με τον Κάργα οι δύο στόπερ. Στάνκο και Λώλης οι δύο κεντρικοί μέσοι, με τον Ντομίνγκεθ μπροστά τους. Στα άκρα ο Σνάιντερ με τον Λιάσο και… φουνταριστός ο Κύρκος.

Ο Βιγιαφάνιες ολοκλήρωσε την ”πολιορκία”
Από το πρώτο λεπτό ο Παναθηναϊκός πάτησε το χορτάρι της Λεωφόρου για να… καθαρίσει το ματς και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έπαιξε με υπομονή, γυρνούσε σωστά την μπάλα για να ανοίξει τους χώρους και έστησε μια μικρή ”πολιορκία” έξω από την περιοχή του ΠΑΣ που είχε περιοριστεί σε παθητικό ρόλο.

Στο 18′ ο Λώλης πρόλαβε τον Παλάσιος μετά την κεφαλιά του Σένκεφελντ, στο 20′ η νέα κεφαλιά του Αργεντινού εξτρέμ πέρασε άουτ ενώ στο 27′ και το 28′ ο κορυφαίος των φιλοξενούμενων, Λοντίγκιν, είπε ”όχι” δύο φορές στον Βέλεθ και μία στον Βιγιαφάνιες. Το ”τριφύλλι” τόσο από δεξιά, όσο πολύ περισσότερο από αριστερά δημιουργούσαν ρήγματα και στο 37᾽ έπειτα από μία καταπληκτική επίθεση που ξεκίνησε από τον Μπρινιόλι, ο Χουάνκαρ γύρισε την μπάλα, ο Αϊτόρ έκανε… τσαφ και ο επερχόμενος Βιγιαφάνιες με τέλειο πλασέ έστειλε την μπάλα στο ”παραθυράκι” της εστίας και άνοιξε το σκορ.

Πάρτι Ευρώπης!
Μπορεί να είχε το 1-0 αλλά αυτός ο Παναθηναϊκός το γκάζι δεν το σηκώνει από το πάτωμα αν δεν ”τελειώσει” την δουλειά του. Το σύνολο του Γιοβάνοβιτς συνέχισε να πιέζει τον ΠΑΣ και στο 68′ μετά από ασίστ του Καρλίτος, ο Μαουρίσιο με δυνατό σουτ έκανε το 2-0 και ”κλείδωσε” την νίκη, άρα και την επιστροφή στην Ευρώπη. Τρία λεπτά αργότερα από πάσα του Κουρμπέλη, ο Καρλίτος εκτέλεσε υπέροχα το τετ-α-τετ και διαμόρφωσε το 3-0, με τον Χουάνκαρ στο 87′ να βάζει το κερασάκι στην τούρτα και να σκοράρει το τελικό 4-0. Το ”Ελλάς Ευρώπη Παναθηναϊκός” δονούσε την ατμόσφαιρα της Λεωφόρου, με τον κόσμο του ”τριφυλλιού” να ζητά φυσικά την κατάκτηση του Κυπέλλου Ελλάδος.

MAN OF THE MATCH: Χουάνκαρ. Ο Ισπανός μπακ σε συνεργασία με τον Αϊτόρ διέλυσαν την δεξιά πλευρά του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο έμπειρος άσος ήταν ασταμάτητος και είχε συμμετοχή στα τρία από τα τέσσερα γκολ της ομάδας του. Στο πρώτο έκανε την ωραία σέντρα από αριστερά, στο δεύτερο δημιούργησε για τον Καρλίτος πριν εκείνος πασάρει στον Μαουρίσιο. Σπουδαία εμφάνιση, η οποία ”σφραγίστηκε” και από το 4-0 που πέτυχε με σουτ εκτός περιοχής.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Καρλίτος. Ο Ισπανός φορ θυμήθηκε τον καλό του εαυτό. Κάνει πολύ ωραίο κατέβασμα με το στήθος και βρίσκει τον Μαουρίσιο αμαρκάριστο για να εκτελέσει και να κάνει το 2-0. Με υπέροχο πλασέ σε φάση που αποτελεί… βούτυρο στο ψωμί του, ο Ίβηρας στράικερ σκόραρε για πρώτη φορά μετά τις 11 Δεκεμβρίου στο πρωτάθλημα. Στην ίδια κατηγορία ο Γιάννης Κώτσιρας που κάνει το ένα πολύ καλό ματς μετά το άλλο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ (75’ Σάρλια), Βέλεθ, Χουάνκαρ, Ρούμπεν, Βιγιαφάνιες (57’ Μαουρίσιο), Παλάσιος (75’ Χατζηγιοβάνης), Γκατσίνοβιτς (57’ Καρλίτος), Αϊτόρ, Μακέντα (66’ Κουρμπέλης).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Ηρακλής Μεταξάς): Λοντίγκιν, Σάλιακας, Παντελάκης, Κάργας, Οικονομόπουλος, Λώλης (60’ Μπρένερ), Λιάσος, Στάνκο, Ντομίνγκεθ (46’ Σιόντης), Σνάιντερ, Κύρκος (60’ Κόντε).

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.