Άρης – ΠΑΟΚ 1-0: Πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Άρης

Ο Άρης είχε το βαθμολογικό κίνητρο, έπαιξε με πάθος κόντρα σε έναν “άνευρο” -μετά και τον αποκλεισμό από την Μαρσέιγ- ΠΑΟΚ και πήρε το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης, επικρατώντας μέσα στο “Κλ. Βικελίδης” με 1-0, σε ματς για την 5η αγωνιστική των play off της Superleague 1. 

Οι παίκτες των δύο ομάδων δεν κατάφεραν να… πάρουν το χώρο του κέντρου κι έτσι να αποκτήσουν και τα ηνία του αγώνα. Άρης και ΠΑΟΚ έπαιξαν επιθετικά και ανοικτά, με τους Ιτούρμπε και Ζίβκοβιτς να απειλούν με ωραία σουτ εκτός περιοχής (στο 5′ και στο 6′ αντίστοιχα), τα οποία πέρασαν λίγο άουτ.

Ο Άρης κατάφερε να γίνει πιο επιθετικός μετά το πέρας των πρώτων δέκα λεπτών και κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Στο 16′ ο Πασχαλάκης έβγαλε σε κόρνερ το σουτ του Εμπακατά. Στην εκτέλεση του, ο Ντουκουρέ έπιασε την κεφαλιά και έκανε το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ έδειξε να είναι σε… σύγχυση μετά το τέρμα που δέχθηκε και για αρκετά λεπτά, χάνοντας τα “πατήματα” του και κάνοντας αρκετές λάθος μεταβιβάσεις. Το παιχνίδι απέκτησε μεγάλη ένταση στη συνέχεια, από τα φάουλ των παικτών, με τον διαιτητή να “κιτρινίζει” παίκτες. Μάλιστα, σε μια… κοκορομαχία στο 37′ -και μετά από φάουλ του Μιχάι στο χώρο του κέντρου- ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στον Κριστιάνο Μπάτσι, βοηθό του Ραζβάν Λουτσέσκου, και στον προπονητή του Άρη, Χερμάν Μπούργος.

Ο Άρης είχε τις τελευταίες φάσεις του πρώτου μέρους. Στο 45+1′ είδε τον Ματίγια να στέλνει -με εκτέλεση φάουλ- την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Πασχαλάκης σταμάτησε το σουτ του Μαντσίνι.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με… φόρα στην επανάληψη, αλλά και ο Άρης ήταν αυτός που ανάγκασε τον Πασχαλάκη -με την εκτέλεση φάουλ του Ματίγια- να διώξει σε κόρνερ με εντυπωσιακή επέμβαση στο 57′. Ο Άρης βρήκε.. ρυθμό και πίεσε τα καρέ των φιλοξενούμενων. Ο πορτιέρε του “δικέφαλου του Βορρά” συνέχισε να έχει “δουλειά”, διώχνοντας -μάλιστα- στο 64′ το πλασέ του Γκάμα με το ένα χέρι!

Τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον ΠΑΟΚ. Στο 71′ ο Μιχάι δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα (και οι δυο για φάουλ στον Καμαρά) και άφησε την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου με δέκα παίκτες για το υπόλοιπο του αγώνα.

Οι δυο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές, με τον ΠΑΟΚ να ρίχνει στο ματς -μεταξύ άλλων- τον Νέλσον Ολιβέιρα, στην πρώτη του συμμετοχή μετά τις 12 του περασμένου Αυγούστου και τη ρήξη χιαστών που υπέστη.

 

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι δυο ομάδες προχώρησαν σε αλλαγές, με τον ΠΑΟΚ να ρίχνει στο ματς -μεταξύ άλλων- τον Νέλσον Ολιβέιρα, στην πρώτη του συμμετοχή μετά τις 12 του περασμένου Αυγούστου και τη ρήξη χιαστών που υπέστη. Μάλιστα, ο Πορτογάλος είχε ένα καλό μακρινό σουτ στο 86′, στέλνοντας την μπάλα για λίγο άουτ, στην τελευταία καλή στιγμή του αγώνα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.