Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-1: Ισοπαλία, αλλά και στο +11 οι «ερυθρόλευκοι»

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε το παιχνίδι στο Καραϊσκάκη ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 1-1, για την 3η αγωνιστική των πλέι οφ της Super League.

Μια ισοπαλία που φέρνει τον Ολυμπιακό στο +11 από τον δεύτερο ΠΑΟΚ (70 έναντι 59), καθώς οι Ασπρόμαυροι ηττήθηκαν από τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο με 2-1. Από την άλλη πλευρά, η ΑΕΚ έμεινε στην τρίτη θέση με 48 βαθμούς και στο +1 από το Τριφύλλι και τον Αρη.

Οι Ερυθρόλευκοι άνοιξαν το σκορ στο 30’ με τον Καρβάλιο και στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου είχαν δοκάρι με τον Μασούρα, ενώ στο δεύτερο μέρος έχασαν αρκετές ευκαιρίες για να κάνουν το 2-1 και να πάρουν το τρίποντο της νίκης. Η ΑΕΚ ισοφάρισε με τον Σιμάνκσι στο 43’ και κατάφερε να πάρει τον βαθμό της ισοπαλίας.

Ένα παιχνίδι, στο οποίο ο Κώστας Φορτούνης έκανε την επανεμφάνισή του με το σύνολο του Πέδρο Μαρτίνς, με τον διεθνή μεσοεπιθετικό να μπαίνει ως αλλαγή στο 78’ και να αγωνίζεται για πρώτη φορά με τον σοβαρό τραυματισμό που υπέστη το καλοκαίρι. Αυτό ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι που έπαιξε με την πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού μετά τον περσινό τελικό του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ. Ο 29χρονος γνώρισε την αποθέωση από τον κόσμο, που τον χειροκρότησε και φώναξε ρυθμικά το όνομά του.

Έτσι παρατάχθηκαν οι δύο ομάδες

Ο Πέδρο Μαρτίνς ξεκίνησε τον Ολυμπιακό με 4-2-3-1, έχοντας τον Βατσλίκ μπροστά από την εστία και τους Λαλά, Σισέ, Σωκράτη και Ρέαμπτσιουκ στην τετράδα της άμυνας. Οι Μαντί Καμαρά και Εμβιλά ήταν οι δύο στα χαφ, με τους Αγκιμπού Καμαρά, Καρβάλιο και Μασούρα πίσω από τον Ελ Αραμπί.

Από την άλλη πλευρά, ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος παρέταξε την Ενωση με τον Στάνκοβιτς μπροστά από τα δοκάρια και τους Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου και Μοχαμάντι στην άμυνα. Οι Σιμάνσκι, Κριχόβιακ και Αμραμπατ ήταν στη μεσαία γραμμή, με τους Γκαρσία και Τσούμπερ στα δύο άκρα και τον Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης.

Γκολ ο Καρβάλιο, ισοφάρισε ο Σιμάνσκι

Το πρώτο 15άλεπτο της αναμέτρησης κύλησε χωρίς κάποια σημαντική φάση, με την μπάλα να παίζεται κυρίως στον χώρο του κέντρου.

Το μοναδικό αξιοσημείωτο ήταν το σουτ του Σιμάνσκι στο 13’, με τον Βατσλίκ, όμως, να μπλοκάρει εύκολα. Πέντε λεπτά αργότερα, η ΑΕΚ απείλησε με τον Τσούμπερ, αλλά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε κλείσει καλά τη γωνία του και απέκρουσε. Στο 27’ ο Ολυμπιακός απάντησε με τον Σωκράτη, αλλά η κεφαλιά του έμπειρου μπακ έφυγε άουτ.

Με τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού οι Ερυθρόλευκοι εκμεταλλεύτηκαν το λάθος του Μοχαμάντι και άνοιξαν το σκορ με τον Καρβάλιο. Ο μπακ της ΑΕΚ έκανε τσαφ, ο Μασούρας έκλεψε την μπάλα, γύρισε στον Καρβάλιο και αυτός με προβολή την έστειλε στα δίχτυα για το 1-0.

Δύο λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες σκόραραν ξανά με τον Μασούρα, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ του Ελ Αραμπί στην αρχή της φάσης.

Στο 39’ ο Ολυμπιακός έφτασε κοντά στο 2-0, αλλά ο Εμβιλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ των φιλοξενούμενων, η μπάλα στρώθηκε στον Γάλλο, αυτός σούταρε με τη μία, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Οι Ερυθρόλευκοι ήταν καλύτεροι στο δεύτερο κομμάτι του πρώτου ημιχρόνου, αλλά αυτοί που κατάφεραν να βάλουν το δεύτερο γκολ ήταν οι Κιτρινόμαυροι. Στο 43’ με τον Σιμάνσκι. Ο Αμπραμπατ εκτέλεσε το κόρνερ που είχαν κερδίσει οι φιλοξενούμενοι και ο Πολωνός με κεφαλιά έκανε το 1-1.

Δοκάρι ο Μασούρας

Μετά την ισοφάριση ο Ολυμπιακός προσπάθησε να αντιδράσει και στις καθυστερήσεις άγγιξε το 2-1 με τον Μασούρα. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον διεθνή εξτρέμ, αυτός σούταρε, ο Στάνκοβιτς απέκρουσε. Στη συνέχεια της φάσης η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε, με το πρώτο μέρος να ολοκληρώνεται με το σκορ στο 1-1.

Καλύτερος ρυθμός

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές, με τους Κιτρινόμαυρους να απειλούν δύο φορές στο πρώτο πεντάλεπτο, με τους Αμραμπατ και Ρότα. Στο 48’ το σουτ του Μαροκινού κόντραρε και έφυγε δίπλα από το δεξί κάθετο δοκάρι του Βατσλίκ. Στο επόμενο λεπτό ο Ρότα βρέθηκε στην περιοχή των Πειραιωτών και σούταρε, με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ο Ολυμπιακός απάντησε στο 50’ με τον Μασούρα, αλλά το σουτ του «ερυθρόλευκου» άσου έφυγε πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς. Τρία λεπτά αργότερα οι Πειραιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία, με τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ να λέει «όχι» στον Ελ Αραμπί. Ο Καρβάλιο βρήκε τον Μαροκινό, αυτός άδειασε τον Ρότα, σούταρε, αλλά ο Στάνκοβιτς μπλόκαρε.

Στο 63’ η κεφαλιά του Σισέ έφυγε ψηλά άουτ, ενώ στο 67’ ο Βατσλίκ μπλόκαρε το σουτ του Τσούμπερ. Στο 70’ οι δύο προπονητές έκαναν από μία αλλαγή, με τον Μαρτίνς να βάζει στο παιχνίδι τον Βαλμπουενά αντί του Μασούρα και ο Οφρυδόπουλος τον Μάνταλο αντί του Αμπραμπατ.

Εξι λεπτά αργότερα παραλίγο η ΑΕΚ να κάνει το 1-2 από… σπόντα. Μετά από κόρνερ, η μπάλα πέρασε από όλους και χτύπησε στον μηρό του Λιβάι Γκαρσία, πήρε πορεία προς τα δίχτυα, με τον Βατσλίκ, όμως, να είναι στη σωστή θέση και να μπλοκάρει σταθερά.

Επιστροφή και αποθέωση για Φορτούνη

Στο επόμενο λεπτό ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε δύο αλλαγές, με τον Φορτούνη να παίρνει τη θέση του Μαντί Καμαρά και να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο του Ολυμπιακού. Μαζί με τον διεθνή μεσοεπιθετικό πέρασε στο παιχνίδι και ο Τικίνιο αντί του Καρβάλιο.

Στο 86’ ο Ολυμπιακός είχε μια ακόμα τελική, αυτή τη φορά με τον Παπασταθόπουλο. Ο Βαλμπουενά εκτέλεσε το φάουλ που είχαν κερδίσει οι Πειραιώτες από δεξιά, ο διεθνής μπακ πήρε την κεφαλιά, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Στο 88’ ο Οφρυδόπουλος απάντησε με τον Λε Ταλέκ στη θέση του Σιμάνσκι.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή δεν άλλαξε κάτι, με την αναμέτρηση να ολοκληρώνεται στο 1-1 και τις δύο ομάδες να παίρνουν από έναν βαθμό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σωκράτης, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μαντί Καμαρά (78′ Φορτούνης), Μασούρας (70′ Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά, Ζοάο Καρβάλιο (78′ Τικίνιο), Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Μήτογλου, Βράνιες, Μοχαμάντι, Κριχόβιακ, Σιμάνσκι (89’ Λε Ταλέκ), Αμραμπατ (70′ Μάνταλος), Τσούμπερ (90+3’ Τάνκοβιτς), Γκαρσία, Αραούχο.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.