Europa League: Τα όπλα και οι αδυναμίες της Αταλάντα που βρέθηκε στο δρόμο του Ολυμπιακού

Η ιταλική ομάδα, αντίπαλος του Ολυμπιακού στα play offs του Europa League, είναι φύσει επιθετική και ιδιαίτερα επικίνδυνη, ωστόσο αμυντικά η εικόνα της δεν είναι το ίδιο καλή – Παρόλα αυτά είναι ένας ισχυρός αντίπαλος

Ο Ολυμπιακός θα τεθεί για πρώτη φορά αντιμέτωπος με την Αταλάντα καθώς οι δύο ομάδες δεν έχουν παίξει ποτέ ξανά μαζί στην ιστορία των ευρωπαϊκών διοργάνωσεων.

Η Αταλάντα έχει θέση Νο25 στο ranking της UEFA. Βρίσκεται στη φάση αυτή του Europa έχοντας περάσει ως τρίτη. Την περασμένη σεζόν έφτασε στη φάση των «16» με τη Ρεάλ Μαδρίτης όπου αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Champions League.

To 2020 είχε αποκλειστεί στα προημιτελικά του ίδιου θεσμού από την Παρί. Η κορυφαία της ευρωπαϊκή πορεία έγινε το 1990-1991 όταν είχε βρεθεί στα προημιτελικά του Κυπέλλου UEFA / Europa League.

Στη φάση των ομίλων του Champions League σημείωσε 12 γκολ και δέχθηκε 13, έχοντας 3 ισοπαλίες, 1 νίκη και 2 ήττες και παίζοντας το σχήμα 3-4-2-1.

Ο σύλλογος από το Μπέργκαμο, είναι στην 3η θέση του πρωταθλήματος πίσω από Μίλαν και Νάπολι και φέτος έχει χάσει μόλις σε δύο ματς στο ιταλικό πρωτάθλημα (από Φιορεντίνα και Μίλαν). Από τις 17/10 είναι αήττητη στη Serie A μην έχοντας ήττα σε δέκα σερί ματς (8 νίκες και 2 ισοπαλίες).

Αξίζει, δε, να τονίσουμε ότι η ομάδα από το Μπέργκαμο έχει σκοράρει 37 γκολ και έχει δεχτεί 20. Γενικά είναι μία ομάδα με πολύ μεγάλη πρόοδο εντός και εκτός ιταλικών συνόρων τα τελευταία χρόνια.

Το προσωνύμιο της Αταλάντα έχει το προσωνύμιο La Dea (Θεά) και υπάρχει η σύνδεσή της με την ελληνική μυθολογία και τον μύθο της Αταλάντης.

Ο προπονητής
Στον πάγκο της Αταλάντα τα τελευταία χρόνια είναι ο Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι. Στα 63 του χρόνια με το προσφιλές του σύστημα 3-4-2-1. Στην Αταλάντα ο Ιταλός τεχνικός έχει 262 αγώνες στην καριέρα του με 139 νίκες, 65 νίκες και 58 ήττες.

Το αστέρι
Ο 30χρονος Ντουβάν Ζαπάτα στα 30 του χρόνια είναι ένα μεγάλο… όπλο της Αταλάντα. Ο διεθνής Κολομβιανός φορ έχει φέτος 20 αγώνες με 12 γκολ και 7 ασίστ. Συνολικά στην Αταλάντα έχει καταγράψει 150 αγώνες με 78 γκολ και 38 ασίστ.

Στο ρόστερ της η Αταλάντα έχει τους εξής παίκτες για την Ευρώπη:

Τερματοφύλακες: Χουάν Μούσι, Φραντσέσκο Ρόσι και Μάρκο Σπορτιέλο

Αμυντικοί: Ραφαέλ Τολόι, Γιόακιμ Μάλε, Χοσέ Λουίς Παλομίνο, Ρόμπιν Γκόζενς, Τζιουζέπε Πετσέλα, Μπεράτ Τζιμσίτι, Μερίχ Ντεμιράλ, Χανς Χάτεμπουρ, Τζιόρτζιο Σκαλβίνι, Ματέο Λοβάτο και Ντάβιντε Τζαπακόστα

Μέσοι: Τεν Κόπμαϊνερς, Ρέμο Φρόιλερ, Μάρτεν ντε Ρον, Ρουσλάν Μαλινόβσκι, Ματέο Πεσίνα, Γιόσιπ Ίλιτσιτς και Μάριο Πάσαλιτς

Επιθετικοί: Λουίς Μουριέλ, Αλεκσέι Μιράντσουκ, Ντουβάν Ζαπάτα και Ρομπέρτο Πίκολι

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.