Super League 1, Ολυμπιακός-Άρης 1-0

Ο Ολυμπιακός ήταν σαφώς ανώτερος του Αρη και χάρη σε κεφαλιά του Παπ Αμπού Σισέ στο 54′ πήρε το τρίποντο στην αυλαία του πρώτου γύρου της Super League 1 διευρύνοντας τη διαφορά του από την ΑΕΚ στους 8 βαθμούς

Στο «+8» από τη 2η ΑΕΚ βρίσκεται από απόψε (12/12) ο Ολυμπιακός, καθώς επικράτησε 1-0 του Αρη στο Φάληρο και έκλεισε τον πρώτο γύρο με 35 βαθμούς και ρεκόρ 11-2-0, δηλαδή αήττητος.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ, τους Λαλά, Παπασταθόπουλο, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά, τους Μπουχαλάκη, Εμβιλά στον άξονα, τους Μασούρα, Λόπες στα άκρα και τον Ακιμπού Καμαρά κοντά στον Ελ Αραμπί που ήταν στην κορυφή της επίθεσης.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν τον Ντένς στο τέρμα, τους Σάκιτς, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκανέα στην άμυνα από δεξιά προς αριστερά, τους Τζέγκο, Σάσα, Εντιαγέ στον άξονα, τους Μπερτόγλιο, Γκαρσία στα άκρα και τον Μαντσίνι σε ρόλο «φουνταριστού».

Ανάπτυξη από τα δεξιά για τον Ολυμπιακό, ακυρωθέν γκολ ο Μασούρας

Πρώτα λεπτά στο ματς και από την αρχή πήγαμε σε σετ παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός κρατούσε μπάλα και έπαιζε πολύ από τα δεξιά, με τους Λαλά, Λόπες, όπου ουκ ολίγες φορές τους «έψαχνε» ο Σισέ με διαγώνιες μεταβιβάσεις.

Από εκεί μάλιστα ξεκίνησε το ακυρωθέν γκολ του Μασούρα, όταν στο 13′ ο Πορτογάλος εξτρέμ βρήκε όμορφα τον Ελληνα μεσοεπιθετικό στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας και σε θέση φορ, εκείνος πλάσαρε εύστοχα αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε επειδή μετά τον καθιερωμένο έλεγχο στο VAR διαπιστώθηκε πως ήταν για λίγο εκτεθειμένος. Την ίδια στιγμή οι «κίτρινοι» έψαχναν το τρανζίσιον χωρίς όμως να τα καταφέρουν ουσιαστικά, ενώ στο πρώτο 20λεπτο δεν εκμεταλλεύτηκαν και τα 3 κόρνερ που κέρδισαν.

«Ερυθρόλευκη» κατοχή, αλλά ως εκεί…

Κάπου εκεί οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να αυξήσουν την πίεσή τους. Ο αγώνας άρχισε να παίζετε στο μισό των Θεσσαλονικιών, χωρίς όμως οι γηπεδούχοι να βγάλουν τη «μεγάλη» φάση.

Μέχρι την ανάπαυλα ο Πέδρο Μαρτίνς πέρασε τον Μασούρα κοντά στον Ελ Αραμπί και τον Ακιμπού Καμαρά στα άκρα, όμως πλην ενός φάουλ του Λόπες δεν απείλησαν άλλη φορά ουσιαστικά, αφού τους έλειπε η τελική πάσα/προσπάθεια, ενώ και ο Αρης αμύνονταν σωστά και ήταν χαρακτηριστικό πως οι εξτρέμ του βοηθούσαν πολύ ανασταλτικά τα μπακ. Ωστόσο δημιουργικά δεν έκανε αισθητή την παρουσία του «κόντρα» (ο Σισέ τα πήγαινε καλά πάνω στον Μαντσίνι), ενώ ούτε οι αλλαγές στις πτέρυγες του έδωσαν το… κάτι παραπάνω.

Οι γηπεδούχοι πάτησαν γκάζι…
Με το «καλημέρα» στο δεύτερο μισό ωστόσο οι Πειραιώτες μπήκαν πιο «φουριόζοι» και στο 48′ ο Λόπες «φλέρταρε» με το γκολ όταν το σουτ του πέρασε άουτ στην πρώτη «μεγάλη» ευκαιρία του αγώνα.

Λίγο αργότερα (53′) ο Ακιμπού Καμαρά εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τζέγκο, πάτησε περιοχή και πλάσαρε, όμως η μπάλα αποκρούστηκε από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Ντένις και πλέον οι «ερυθρόλευκοι» παρήγαν φάσεις. Τελικά η υπεροχή τους μετουσιώθηκε σε ουσία στο 54′, όταν μετά από κόρνερ του Λόπες ο Σισέ «νίκησε» στον αέρα τους Μπράμπετς, Γκανέα και με κεφαλιά άνοιξε το σκορ.

Ο Αρης θέλησε να αντιδράσει, όμως δεν απείλησε
Αμέσως μετά το γκολ (58′) ο Ακης Μάντζιος προχώρησε σε αλλαγές, τόσο προσώπων όσο και θέσεων/σχηματισμού. Με την είσοδο των Μάνου, Γκάμα οι «κίτρινοι» γύρισαν σε ένα 4-2-3-1 και κλασικό φορ τον πρώτο (μέχρι τότε είχαν «ψευτοενιάρι» τον Μαντσίνι), με σκοπό προφανώς να γίνουν απειλητικοί.

Ενα κλικ έκαναν πιο αισθητή την παρουσία τους στο μισό του Ολυμπιακού, κυρίως από το 80′ και ύστερα, όμως ευκαιρία δεν «έβγαλαν». Σε 2-3 περιπτώσεις επισκέφθηκαν με αξιώσεις τα καρέ του Βατσλίκ (π.χ. με Σάκιτς και Σάσα), κέρδισαν ορισμένες στατικές μπάλες αλλά ως εκεί. Δεν είναι τυχαίο πως μέχρι το φινάλε οι φιλοξενούμενοι άλλαξαν όλους τους παίκτες τους που ξεκίνησαν στο δημιουργικό/επιθετικό κομμάτι, αναζητώντας λύσεις.

Οι «ερυθρόλευκοι» από την πλευρά τους διαχειρίστηκαν την αναμέτρηση. Χωρίς να πιάσουν υψηλά στάνταρ απόδοσης κράτησαν με σχετική άνεση το «μηδέν», ενώ είχαν και 2-3 «στιγμές» ώστε να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, όταν και απείλησαν με τους Ελ Αραμπί, Μασούρα και Σισέ. Ωστόσο δεν βρήκαν και άλλο γκολ.

MVP: Ο Σισέ. Ο Σενεγαλέζος στόπερ σημείωσε στο 54′ το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση, ενώ ανασταλτικά ο Αρης ήταν «ακίνδυνος» και ελέω της προσωπικής του απόδοσης.

Στο ύψος του: Ο Λόπες. Ο Πορτογάλος πιστώνεται την ασίστ για το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης, ενώ παράλληλα «έφτιαξε» και εκείνο του Μασούρα που δεν μέτρησε για εκατοστά. Την ίδια στιγμή «φλέρταρε» σε 1-2 περιπτώσεις και ο ίδιος με το γκολ, κυρίως σε εκείνη του 48′.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.