Κύπελο Ελλάδας:Άρης – ΟΦΗ 3-1: Προβάδισμα με δύο πέναλτι και γκολάρα Ιτούρμπε!

Με δύο πέναλτι και έναν «κεραυνό» του Ιτούρμπε στο 90′ οι Θεσσαλονικείς πήραν ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας!

Πολύ VAR στο «Βικελίδης». Δύο πέναλτι με οn field review, ένα γκολ που ακυρώθηκε ως οφσάιντ, άλλο ένα που ελέγχθηκε και μέτρησε κανονικά, ο Άρης επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ και είναι το φαβορί του ζευγαριού για το «εισιτήριο» στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Το γκολ του Καστάνιος κρατάει «ζωντανό» τον ΟΦΗ ενόψει της ρεβάνς στις 23/12.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός οτι ο Άκης Μάντζιος δεν προχώρησε σε μεγάλο lifting στην 11άδα του Άρη. Μόλις δύο τα νέα πρόσωπα στο αρχικό σχήμα για τους «κιτρινόμαυρους». Ο Ντένις αντί του Κουέστα που έμεινε εκτός αποστολής και ο Γκάμα αντί του Μαντσίνι.

Oύτε ο Νίκος Νιόπλιας προχώρησε σε πολλές αλλαγές. Βάτερμαν, Καμάου και Καστάνιος τα νέα πρόσωπα στην 11άδα των Κρητικών, αντί των Επασί και Φαν Ντάινεν που έμειναν στο Ηράκλειο και του Μεγιάδο που κάθισε στον πάγκο.

Προβάδισμα με Γκάμα

Ιδεατά ξεκινάει το παιχνίδι για τον Άρη που βρίσκει το γκολ νωρίς – νωρίς. Στο 14′ ο Βούρος ανέτρεψε τον Καμαρά, ο Φωτιάς με τη βοήθεια του VAR Διαμαντόπουλου, καταλόγισε την παράβαση πέναλτι, με τον Γκάμα να στέλνει τον Βάτερμαν από τη μια πλευρά και τη μπάλα από την άλλη, δύο λεπτά αργότερα, για το 1-0.

Έξι λεπτά αργότερα παράλληλη συρτή μπαλιά του Καμαρά, ο Εντιαγέ μπήκε στα δίχτυα, αλλά όχι και η μπάλα, αφού ο Βάτερμαν πρόλαβε να την μπλοκάρει, πριν εκείνη φτάση στον Σενεγαλέζο μέσο του Άρη.

Ο ΟΦΗ δεν μπορεί να αντιδράσει, χάνει 1-0 και στο 30′ χάνει και τον Γκαγιέγος με πρόβλημα στα πλευρά!

Ξανά πέναλτι με VAR και 2-0!

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Φωτιάς πάλι με ανασκόπηση στο μόνιτορ, δίνει νέο πέναλτι υπέρ του Άρη σε μαρκάρισμα του Μεγιάδο στον Εντιαγέ, αν και αρχικά είπε «παίζετε». Ο Καμαρά που κέρδισε το πρώτο, ανέλαβε να εκτελέσει το δεύτερο, κάνοντας το 2-0 για τους Θεσσαλονικείς.

Ο Καστάνιος μειώνει σε 2-1!

Από τις ελάχιστες φορές που ο ΟΦΗ πάτησε περιοχή, σκόραρε! Στο 56′ ο Τοράλ πάσαρε στον Καστάνιος, ο τελευταίος ευνοήθηκε και από μια κόντρα και με πλασέ μείωσε σε 2-1, μετρέποντας (μέχρι το 90′) σε… ντέρμπι την υπόθεση πρόκριση στη ρεβάνς της 23ης Δεκεμβρίου.

Kαι φτάνουμε στο 90′. Ο βοηθός δείχνει άουτ, ο διαιτητής κόρνερ, αφού η μπάλα βρήκε στον Γιαννούλη στη σέντρα του Μαντσίνι και στην εκτέλεση του, ο Ιτούρμπε με «κεραυνό» κάνει το 3-1, δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στον Άρη, ο οποίος ειναι πλέον το ξεκάθαρο φαβορί για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου!

Άρης – ΟΦΗ – Η κάρτα του αγώνα

MVP: Αμπουμπακάρ Καμαρά. Ο Μαυριτανός φορ κερδίζει το πρώτο πέναλτι που κάνει γκολ ο Γκάμα και ευστοχεί στο δεύτερο που κέρδισε ο Εντιαγέ. Μέσα και στα δύο γκολ ο φορ του Άρη.

UP: Εξαιρετική συνεργασία των παικτών του Άρη στο πρώτο πέναλτι που κερδίζουν οι κιτρινόμαυροι. Γκάμα στον Σάσα, τακουνάκι του βραζιλιάνου για τον Σούντγκρεν και ασίστ που δεν έγινε γκολ στον Καμαρά επειδή ανατράπηκε!

DOWN: Η κίνηση του Βούρου να κρατήσει τον Καμαρά στο 14′, μάλλον απερίσκεπτη. Ο Μαυριτανός δεν προλάβαινε να μπει στη πορεία της μπάλας.

Διαιτητής: Δύο πέναλτι έδωσε ο Βασίλης Φωτιάς και τα δύο με on field review. Το πρώτο, στο τράβηγμα του Βούρου στον Καμαρά, η παράβαση είναι καθαρή. Το δεύτερο ίσως είναι λίγο αυστηρό. Ο Μεγιάδο φαίνεται οτι βρίσκει πρώτα τη μπάλα.Στο 90′ η μπάλα βγάινει από το πόδι του Γιαννούλη, λάθος του βοηθού να δείξει άουτ, σωστά πήρε τη φάση πάνω του ο Φωτιάς.

Σκόρερ: 16′ Γκάμα, 45+3′ Καμαρά, 90′ Iτούρμπε – 56′ Καστάνιος

Kίτρινες: 54′ Σάσα, 90′ Σούντγκρεν – 15′ Βούρος, 45+4′ Kαμαρά

Κόκκινες: –

Άρης (Άκης Μάντζιος): Ντένις, Σούντγκρεν, Γκάνεα (69′ Λούμορ), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Σάσα (86′ Μάνος), Τζέγκο, Γκαρσία (46′ Μαντσίνι), Γκάμα (70′ Ματίγια), Ντιαγέ (69′ Ιτούρμπε), Καμαρά.

ΟΦΗ (Νίκος Νιόμπλιας): Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Γκαγιέγος (32′ Μεγιάδο), Τοράλ (64′ Ναμπί), ΝτεΓκούζμαν, Λάμπρου (84′ Γιαννούλης), Καμάου (46′ Tσιλιανίδης), Καστάνιος (83′ Γιάννου).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.