Europa League: «Χτύπησε» στο 90′ με Τικίνιο ο Ολυμπιακός, 1-0 τη Φενέρμπαχτσε και… πρόκριση

Ο Τικίνιο λύτρωσε τον Ολυμπιακό στο 90′ και με το 1-0 επί της Φενέρμπαχτσε έδωσε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League  – Οι «ερυθρόλευκοι» πάνε στο Βέλγιο, για να πάρουν και την πρωτιά στον όμιλο

Με γκολ του Τικίνιο στο 90′ ο Ολυμπιακός νίκησε 1-0 τη Φενέρμπαχτσε στο Φάληρο και εξασφάλισε τη συνέχειά του στο Europa League. Το αν θα τερματίσει πρώτος ή δεύτερος θα κριθεί την τελευταία αγωνιστική (οι «ερυθρόλευκοι» θα τεθούν αντιμέτωποι με την Αντβέρπ στο Βέλγιο). Η Φενέρ θα είναι ό,τι κι αν γίνει τρίτη (πηγαίνει στο Conference), η Αντβέρπ αποκλείστηκε ως τέταρτη.

Ο Ολυμπιακός την τελευταία αγωνιστική θέλει δική του νίκη στο Βέλγιο και ταυτόχρονα την ίδια ώρα να ηττηθεί η Άιντραχτ στην Πόλη από τη Φενέρ, καθώς οι Γερμανοί αυτή τη στιγμή είναι στο +2 (11 βαθμοί έναντι 9) κι αν πάρουν έστω την ισοπαλία οι δύο ομάδες θα ισοβαθμίσουν στην κορυφή, αλλά η Άιντραχτ υπερτερεί στην ισοβαθμία έχοντας κερδίσει και τους δύο αγώνες με τους ερυθρόλευκους.

Έτσι ξεκίνησαν

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε το ματς όπως ακριβώς με την ΑΕΚ προ ημερών. Δηλαδή με τον Βατσλίκ κάτω από τα γκολπόστ. Τον Λαλά δεξιό μπακ, τον Ρέαμπτσιουκ αριστερό και τους Σισέ – Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικοί χαφ ήταν οι Εμβιλά και Μαντί Καμαρά. Δεξιός εξτρέμ ο Μασούρας, αριστερός ο Ονιεκούρου και ο Αγκιμπού Καμαρά πίσω από τον Αραμπί.

Ο Βίτορ Περέιρα παρέταξε τη Φενέρμπαχτσε με 4-3-3. Κάτω από τα γκολπόστ ήταν ο Μπερκέ Οζέρ. Η τετράδα στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά απαρτιζόταν από Οσαγί-Σαμουέλ, Τσεράντ, Κιμ και Νόβακ. Η μεσαία γραμμή συγκροτούνταν από Μερτ Χακάν Σόσα και Ζάιτς, ενώ η επιθετική από Ρόσι, Μπερίσα και Ιρφάν Καχβετσί.

Εκρηκτική εκκίνηση με Αγκιμπού, δοκάρι ο Καχβετσί
Στο «Γ. Καραϊσκάκης» βρέθηκαν μπόλικοι σκάουτς για τα… μάτια του Αγκιμπού Καμαρά κι αυτός στο πρώτο πεντάλεπτο έκανε αίσθηση. Αρχικά με εντυπωσιακή ποδιά, ακολούθως με εξαιρετική κάθετη στον Ονιεκούρου που έκοψε με φοβερό τάκλιν ο Οσαγί-Σαμουέλ και στο 5′ όταν από κοντά δεν κατάφερε να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα μετά το γύρισμα του Μασούρα. Στο επόμενο λεπτό ο Ονιεκούρου βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή της Φενέρ όταν τον πάτησε ο Τισεράντ, αλλά πέναλτι δεν καταλογίστηκε διότι ο Κονγκολέζος είχε διώξει πρώτα τη μπάλα.

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.