Champions League, Ρεάλ Μαδρίτης-Σαχτάρ Ντόνετσκ 2-1: «Χιλιάρα» με σούπερ Μπενζεμά και κορυφή

Με τον απίθανο Μπενζεμά να κάνει πάλι πράγματα και θαύματα, η Ρεάλ επικράτησε δύσκολα 2-1 της Σαχτάρ, έσπασε πρώτη το φράγμα των 1000 γκολ στην Ευρώπη και ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του ομίλου

Σαν μια διαφορετική εκδοχή των Μπάτμαν και Ρόμπιν. Οι δυο τους φέτος έχουν μάθει να συνεργάζονται, να εκτελούν, να σερβίρουν και να οδηγούν την Ρεάλ Μαδρίτης στις κορυφές. Κι αν για τον απίθανο Καρίμ Μπενζεμά τα πράγματα ήταν λίγο πολύ γνωστά τα τελευταία χρόνια, η επάνοδος του Βινίσιους αποτελεί λόγο για τους Μαδριλένους να χαμογελούν. Εξάλλου εκείνοι ήταν για ακόμη μια φορά ογκόλιθοι στο παιχνίδι των Ισπανών που υπερκέρασαν το εμπόδιο της Σαχτάρ (2-1) για να τους οδηγήσουν στην κορυφή του ομίλου. Οι συνθήκες όμως δεν ήταν ονειρικές. Παρά την ορεξάτη είσοδο στον αγωνιστικό χώρο με το χαμένο τετ-α-τετ του Μόντριτς (5΄), η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έδινε την εντύπωση πως ήλεγχε πλήρως τα ηνία του αγώνα με τον Πάτρικ να το αποδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο όταν έξι λεπτά αργότερα το σουτ που εξαπέλυσε σταμάτησε στην κάθετη δοκό του Κουρτουά. Στο 14΄όμως ένα λάθος αρκούσε για να κάνει ευκολότερη την ζωή της Βασίλισσας.

Ο Τετέ έχασε την μπάλα στην περιοχή των Ουκρανών με τον Βινίσιους να κλέβει την μπάλα και να σερβίρει έτοιμο γκολ στον Μπενζεμά, ο οποίος τον… ευχαρίστησε για να σημειώσει το 1000΄γκολ στην ιστορία της Ρεάλ σε Κύπελλο Πρωταθλητρίων/ Champions League. Το γρήγορο προβάδισμα των Μαδριλένων φάνηκε όμως να τους καθησυχάζει υπερβολικά, με το σύνολο του Αντσελότι να περιμένει πίσω στο δικό της μισό τους Ουκρανούς που όσο περνούσαν τα λεπτά ανέβαζαν την απόδοσή τους. Ο Φερνάντο έριξε την πρώτη προειδοποιητική βολή στο 32΄αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα δεν λάθεψε, στέλνοντας την μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Κουρτούα για το 1-1. Η δίκαιη ισοφάριση φάνηκε προς στιγμήν να μπλοκάρει τους Μερένγκες και τα πρώτα γιουχαρίσματα δεν άργησαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Εξάλλου η μόλις μια νίκη στις τελευταίες επτά αναμετρήσεις της Βασίλισσας στο Μπερναμπέου είχε προϊδεάσει αρνητικά τον κόσμο της που έδειχνε σταδιακά να χάνει την υπομονή του.

Ρεάλ Μαδρίτης (Κάρλο Αντσελότι): Κουρτουά, Καρβαχάλ (66΄Νάτσο), Μιλιτάο, Αλάμπα, Μεντί, Κασεμίρο, Μόντριτς, Κρόος, Βάσκεθ, Βινίσιους, Μπενζεμά (80΄Γιόβιτς)

Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ρομπέρτο Ντε Τσέρμπι): Τρούμπιν, Ντοντό, Μάρλον, Ματβιένκο, Ισμαΐλι, Στεπανένκο (80΄Σουντάκοβ), Άλαν Πάτρικ (80΄Αντόνιο), Μέικον, Τετέ (80΄Μάρλος), Μούντρικ (71΄Σόλομον), Φερνάντο (86΄Ντεντίνιο)

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.