Επιστροφή στις νίκες για τον ΠΑΟΚ, 4-1 τον Απόλλωνα με δύο πέναλτι

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες μετά από δύο συνεχόμενες βαθμολογικές απώλειες, επικρατώντας στην Τούμπα επί του Απόλλωνα Σμύρνης με 4-1, για την 8η αγωνιστική της Super league 1.

Ο δικέφαλος του Βορρά συνάντησε αντίσταση στο πρώτο ημίχρονο από τον Απόλλωνα, όμως στο δεύτερο έκλεισε τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους και βρήκε τρία γκολ, για να φτάσει σε μία ευρεία νίκη.

Μία εβδομάδα μετά την ήττα του στο “Καραϊσκάκης” από τον Ολυμπιακό στο ντέρμπι κορυφής, ο ΠΑΟΚ γύρισε στην Τούμπα και μαζί στα θετικά αποτελέσματα, με την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου να δείχνει αντίδραση και να αποκτά καλή ψυχολογία ενόψει του αγώνα με την Κοπεγχάγη την Πέμπτη για το Europa League.

Έτσι έφτασε τους 16 βαθμούς, παίρνοντας ψυχολογία ενόψει Κοπεγχάγης, με τον Απόλλωνα να μένει στους 5 βαθμούς.

Η αποχώρηση του Λισγάρα με τραυματισμό κόστισε στην Ελαφρά Ταξιαρχία, που είχε αμυντικά κενά μετά την αλλαγή του, αλλά φωνάζουν και για τα δύο πέναλτι που πήραν οι γηπεδούχοι. Τέσσερις διαφορετικοί σκόρερ για τους νικητές (Σβαμπ, Σβιντέρσκι, Μιχαηλίδης, Αουγκούστο), που εμφάνισαν ορισμένα αμυντικά ζητήματα όπως φάνηκε και στο γκολ των «κυανόλευκων» με τον Παμλίδη.

Εκτός έδρας τον Παναθηναϊκό αντιμετωπίζει την άλλη εβδομάδα ο ΠΑΟΚ, υποδέχεται την ΑΕΚ ο Απόλλων.

Προβάδισμα από τα αποδυτήρια πήρε ο ΠΑΟΚ, με τον Τέιλορ να πέφτει στην περιοχή και τον Κουτσιαύτη να δείχνει πέναλτι, θεωρώντας πως τον είχε ανατρέψει ο Τουτουαρίμα, κάτι που δεν φαίνεται μέσω του ριπλέι και δείχνουν αμφότεροι να μπερδεύονται.

Ο Σβαμπ ευστόχησε στην εκτέλεση και άνοιξε το σκορ (1-0) για τον ΠΑΟΚ στο 5ο λεπτό, με το ματς να ξεκινάει με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους.

Παρόλα αυτά, για ακόμα μια φορά είδαν την αμυντική τους λειτουργία να είναι κακή και τον Απόλλωνα να ισοφαρίζει στο 14ο λεπτό με κεφαλιά του Παμλίδη, που ξεχάστηκε από τον Τέιλορ και πρόλαβε τον Πασχαλάκη για το 1-1.

Το παιχνίδι ξεκινούσε από την αρχή, με τον ΠΑΟΚ να δυσκολεύεται απέναντι στον καλοστημένο Απόλλωνα, που συχνά-πυκνά έφευγε στην κόντρα αλλά οι επιλογές στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου ήταν κακές. Μία καλή στιγμή με τον Αουγκούστο που έβγαλε ο Κότσαρης στο 25’ είχε στο υπόλοιπο του πρώτου μέρους ο ΠΑΟΚ, που δεν είχε καλή σύνδεση ανάμεσα στις γραμμές του και ήταν φλύαρος.

Με μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους ξεκίνησε το δεύτερο μέρος, με τον Κότσαρη να κάνει κακή έξοδο και τον Σβιντέρσκι να παίρνει την κεφαλιά αλλά ο οπισθοχωρημένος Ιωαννίδης έδιωξε την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή, ενώ λίγο αργότερα ο Ελ Καντουρί σκόραρε από κοντά αλλά το τέρμα του δεν μέτρησε μετά από εξέταση της φάσης στο VAR καθώς ο Μαροκινός ήταν εκτεθειμένος.

 

Τα λεπτά περνούσαν, ο Απόλλων κλεινόταν ολοένα και περισσότερο στο καβούκι του και στάθηκε άτυχος όταν ο Κότσαρης σε έξοδό του βρήκε τον Λισγάρα, ο οποίος αποχώρησε με πρόβλημα στα πλευρά (και πήγε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο).

Ο Ντεντάκης μπήκε στη θέση του και πέρασε σε θέση στόπερ, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΟΚ και χτύπησε δις σε ένα εξάλεπτο για να καθαρίσει το παιχνίδι. Αρχικά στο 66’ ο Σβιντέρσκι εκμεταλλεύτηκε τον χώρο που του άφησε ο Ντεντάκης και με ωραίο διαγώνιο σουτ νίκησε τον Κότσαρη, σημειώνοντας το 2-1, για να έρθει στο 72’ ο Μιχαηλίδης, τον οποίο έχασε ο Φατιόν, και να «εκτελέσει» με κεφαλιά τον Κότσαρη για το 3-1.

Το νερό είχε μπει στ’ αυλάκι για τον ΠΑΟΚ που είχε κάνει τη δουλειά του, ο Λουτσέσκου άρχισε να φρεσκάρει την ομάδα με αλλαγές και το ματς πήγαινε «σβηστά».

Ο Απόλλων φώναξε για πέναλτι στο 1ο από τα 7 λεπτά των καθυστερήσεων σε χέρι του Αουγκούστο σε σέντρα του Σαχλί, με τον διαιτητή να θεωρεί προφανώς κοντινή την απόσταση και να δείχνει «παίζετε».

Και δύο λεπτά αργότερα, ο Άκπομ έπεσε στην περιοχή, επιδιώκοντας την επαφή, με τον Μπαξεβανίδη να έχει «καρφώσει» το πόδι του στο χορτάρι και τον Άγγλο φορ να πέφτει μετά από επαφή με το… άλλο πόδι που δεν είχε απλώσει καν ο μπακ του Απόλλωνα. Πέναλτι εκ νέου από τον Κουτσιαύτη, με τον Αουγκούστο να εκτελεί εύστοχα για το τελικό 4-1.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια (73’ Ροντρίγκο), Σβαμπ (74’ Κούρτιτς), Καντουρί (77’ Μουργκ), Αουγκούστο, Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (84’ Κωνσταντέλιας), Σφιντέρσκι (77’ Ακπομ)

Απόλλων Σμύρνης (Τζανλούκα Φέστα): Κότσαρης, Μπαξεβανίδης, Τουτουαρίμα, Λισγάρας (62’ Ντεντάκης), Ντομίνγκες, Φατιόν, Κάστρο, Μαρτίνες (62’ Ματέι), Τσιλούλης (85’ Σαχλί), Παμλίδης (77’ Φαν Λα Πάρα) , Ιωαννίδης (85’ Ντάουντα)

Διαιτητής: Κουτσιαύτης Αριστομένης (Άρτας)
Βοηθοί: Νικολακάκης Βασίλειος (Λασιθίου), Μαυρουδής Δημήτριος (Ηρακλείου)
4ος Διαιτητής: Τσακαλίδης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής)
VAR: Ευαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)
AVAR: Ψάρρης Κωνσταντίνος (Ζακύνθου)

Δείτε εδώ όλα τα γκολ και τα καλύτερα στιγμιότυπα

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.