Champions League: «Τεσσάρα» για την Ζενίτ – Πρώτη νίκη για Αταλάντα

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησε η 2η αγωνιστική του Champions League για τους γηπεδούχους, με τη Ζενίτ να διαλύει με 4-0 τη Μάλμε και την Αταλάντα να επικρατεί με 1-0 της Γιουνγκ Μπόις.

Η Ζενίτ συνέτριψε εντός έδρας τη Μάλμε με 4-0 και πήρε την πρώτη της νίκη στο Champions League, αλλά σημαντικό προβάδισμα απέναντι στους Σουηδούς στη μάχη για την κατάκτηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa League.

Ο Κλαουντίνιο άνοιξε το σκορ 9′, με τον Κουζιάεφ να κάνει το 2-0 στο 49′. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Αχμέντχοτζιτς αποβλήθηκε και άφησε τη Μάλμε με δέκα παίκτες, για να έρθει στο 80’ ο Σουτόρμιν να γράψει το 3-0. Ο Βέντελ στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό 4-0.

Η ομάδα του Τζανπιέρο Γκασπερίνι ήταν απόλυτα σοβαρή, δεν επέτρεψε στους Ελβετούς να δείξουν τι μπορούν να κάνουν αν πάρουν «δώρα» με και μετά το «όμορφο» 1-0 πέρασαν με αγώνα περισσότερο στο Νο1 του group έχοντας 4 βαθμούς. 

Στο 5’ ο Ζαπάτα είχε την πρώτη καλή στιγμή και μόλις στο 11’ ο Γκόσενς χτύπησε και έδωσε τη θέση του στον Μέλε. Στο 17’ οι γηπεδούχοι είδαν γκολ να τους να ακυρώνεται και στο 28’ δέχθηκαν τη μοναδική μεγάλη φάση αλλά ο Ελία που έφυγε σε τετ-α-τετ στην κόντρα, δεν βρήκε στόχο. Στο 44’ ο Πεσίνα έχασε τεράστια ευκαιρία από κοντά για να φύγει με 0-0 το πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, η Αταλάντα συνέχισε να παίζει μπροστά και να ζητά το γκολ της νίκης. Στο 61’ ο Φον Μπάλμος το στέρησε από τον Τζαπακόστα, όμως στο 68’ το Μπέργκαμο πήρε φωτιά. Ο Ζαπάτα έκανε εκπληκτική προσπάθεια από δεξιά πάνω στην τελική γραμμή και την κατάληλλη στιγμή πέρασε στον Πεσίνα, ο οποίος από κοντά αυτή τη φορά δεν αστόχησε. Ήταν το πρώτο του γκολ στο Champions League και το πρώτο γκολ Ιταλού για την Αταλάντα στο Champions League. Το 1-0 παρέμεινε ως το τελικό αφού ο Φον Μπάλμος στο φινάλε έβαλε stop σε Ζαπάτα (82’) και Μουριέλ (88’).

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.